zaterdag 11 oktober 2014

Halloween prep 2

Oktober is de halloween maand en dat vind ik wel een leuke feestdag! Griezelen en verkleden - tof :) De kindjes die op 31 oktober de straten afschuimen en aan de deuren aanbellen om snoep, vind ik wel minder leuk (sommigen verwachten geld?!) die overgewaaide gewoonte van de US mocht toch achtergebleven zijn eerlijk gezegd...

Maar de versieringen zijn wel super - dus onze pompoen heb ik alvast van de zolder gehaald. Met kindvriendelijke 'kaarsjes' natuurlijk. Lichtjes in de vorm van een theelichtje met andere woorden.
En het is al bijna even leuk om 's avonds thuis te komen en de kaarsjes van de 'Kompoen' - "Nee Adeline, Pompoen!" aan te steken. En tis er al op verbeterd want toen ik hem eerder deze week in de living zette, zei ze nog 'Kampioen!' - "eum nee, Adeline, das een Pompoen... "
En vandaag gingen we de pompoen van mémé beschilderen! Mama heeft iets leuks in gedachten - maar de pompoen bleek toch wel iets moeilijker te beschilderen dan gedacht, dus die zal nog enkele laagjes nodig hebben. Een afgewerkt product zal dus pas later op de blog te zien zijn!
Dan maar nog wat pompoentjes op papier/karton schilderen, das ook tof! Oranje verf hadden we niet, maar wel rood & geel - dus vertel ik haar dat je deze 2 kleuren kunt mengen om oranje te krijgen!Kleuren mengen heeft ze verstaan en dus na het rood & geel begint ze 10 minuten later gewoon alles door mekaar te mengen! Wat een lelijke bruine smurie tot gevolg heeft natuurlijk.. dan was het wel vlug gedaan met schilderen voor mama. Morgen maar eens opnieuw proberen en laat ons voorlopig maar NIET meer mengen.
Onderstaande heeft mama nog kunnen redden om uit te stallen in huis, oef!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten