woensdag 14 januari 2015

Nog meer leesvoer

Ik heb alweer een boek(je) gelezen van de hand van George R.R. Martin. Het speelt zich eveneens af in de wereld van het lied van ijs en vuur, maar net zoals het vorige boek van de ijsprinses behoort het niet tot de boekenserie die verfilmd werd. Het is het eerste boek uit een aparte serie 'De verhalen van Dunk en het Ei' waarvan ik het tweede boek ook thuis liggen heb. Dit wordt het volgende dat ik zal lezen. 

Nu zijn ze bij de uitgeverij wel zo slim om de proloog van het eerste boek uit de 'grote' serie achteraan in dit boek te zetten. Wat ik dus ook heb gelezen en het maakt allesinds de eerste aflevering van de serie 'Game of Thrones' voor mij al veel duidelijker. Met de verfilming van boeken zeggen ze toch altijd: lees eerst het boek en bekijk dan de verfilming. Ja, zo hoort het natuurlijk want dan begrijp je alles des te beter.
Nu is het wel handig als je al de serie of film gezien hebt, dat je je bij de personages meteen een beter beeld kunt vormen want tja, je hebt ze al gezien op de tv natuurlijk. 

En natuurlijk na de proloog gelezen te hebben, heb ik toch zin gekregen om de ganse serie te lezen, dus heb ik maar het eerste boek gereserveerd bij onze bibliotheek, zodanig als ik deze boekjes terugbreng (opwarmertjes), wacht op mij misschien het ├ęchte Spel der Tronen! (zo heet het eerste boek van de serie).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten