vrijdag 13 februari 2015

Dikke truiendag & fifty shades

Vandaag doet Adeline's school mee aan het initiatief dikke truien dag! Daarmee dat ze gisteren al carnaval gevierd hebben. Het motto dit jaar is: isoleer eerst jezelf, en dan de rest!

Er zijn bibliotheken vol geschreven over het belang van isolatie voor woningen en over het rendement van verwarmingstoestellen. Maar over het besparingspotentieel van kleding wordt in wetenschappelijke en technische studies met geen woord gerept. Nochtans is er ook op dat vlak heel wat technologische vooruitgang geboekt. Moderne thermische onderkleding kan ervoor zorgen dat de thermostaat flink lager kan worden gedraaid – zonder aan comfort in te boeten. De potentiële energiebesparing is enorm, de kostprijs nihil. Misschien ligt hier een oplossing?
[Bron: www.lowtechmagazine.be]

Ik vind het best een tof initiatief! Adeline wist het al meteen vanmorgen: het zou de trui van Plop worden. Lekker warm, door mémé gebreid. We zeiden haar dat het de laatste dag voor de vakantie was, joepie! 'Ja', zei ze 'nog 1 keertje slapen hé!'
Nee, nee, geen keertjes meer slapen, vandaag de laatste dag voor de vakantie!
'jaja, nog 1 keertje slapen mama...' 
Jah... ok dan.

Gisteren ook met vriendinnen naar de ladies@the movies geweest in de kinepolis waar de film 50 shades of grey speelde in maar liefst 7 van de 10 zalen !! 
Het succesvolle eerste deel van de trilogie is verfilmd en wordt gretig uitgebuit door de kinepolis en menig commercant! Zo stonden er natuurlijk standjes van oa 'Upper@home' , 'Pabo' , kon je op de foto met enkele wannabe chippendales en zelfs de uitgedeelde cupcakes waren in fifty shades of grey.. Tjah marketing hé :) we deden er toch maar weer lekker eens aan mee!


Ik heb ze trouwens niet geproefd... grijze cupcakes.. niet echt mijn idee van 'smakelijk eten' ..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten