donderdag 21 mei 2015

Wist-je-dat...?

Wist-je dat...

- je voor baby's best zonnehoedjes aanschaft die je onder de kin kunt toeknopen (of met velcro toemaken) want als je er 1 hebt zoals de mijne die het uiterst irritant vindt iets op haar hoofd te hebben en dat steeds wil af/uittrekken, dan is het handig als je het kunt "vastbinden". Met zo'n sterke zon, MOETEN ze nu eenmaal iets op hun hoofd hebben. Ik denk dat ook voor grotere kindjes, het wel handig is als er bandjes aanzijn, want bij een windvlaag waaien die dingen anders ook wel vlug weg. 

- mijn beide dochters in hetzelfde bad gerief passen? Zonnehoedjes inclusief! Zeer handig heb ik toch wel gemerkt... Ik heb heb 2 zwem tenuetjes met lange mouwtjes die we op dit soort reisjes gretig gebruiken. Het ene heeft echt lange mouwen die van Adeline tot 3/4 mouwen komen en als Daphne het aanheeft, dan zijn gans haar armpjes bedekt. Ik heb deze dan ook al gauw gedoopt tot Daphne's zwem pakje want dan moest ik minder zonne crème smeren tussen in op haar armpjes (ja, ik smeerde meerdere keren per dag! geloof maar dat een moeder zich zorgen maakt bij 30 graden celsius) . Ook het zwembroekje pastte perfect voor Adeline zowel voor Daphne (zelfs met zwempamper eronder). Handig als je 2 kindjes hebt van hetzelfde geslacht!

Samen spelen

Even wisselen van badpakje !

- een boek uitlezen tijdens een vakantie, je vakantiegevoel vergroot? Ik had dat ooit eens ergens gelezen en ik had halverwege mijn boek uit en ik moest toegeven, het klopt! Twas weer al even geleden dat ik nog een boek volledig kon uitlezen op zo'n korte tijd. Het gekozen boek was Drakenvlucht, uit mijn eigen -beperkte- boeken collectie. Tegenwoordig koop ik namelijk geen boeken meer (behalve voor échte leuke), we zijn daarvan af gestapt met de grote opkomst van ebooks en we zijn eerlijk gezegd ook grote bibliotheekgangers. De fictie-serie van Anne McCaffrey over het drakenras op de planeet Pern heb ik wel in mijn bezit - die heb ik ooit eens overgekocht van een vriend die op dat moment ook zijn "échte" boeken collectie weg deed (his loss :p). Deze boeken en heb ik al enige keren gelezen. Maar ik had zin in een boek waar ik op voorhand van wist dat het goed ging zijn, dus ja een klassieker dan maar. Ik blijf ze goed vinden en ben een ander deel ondertussen thuis ook weer begonnen lezen. 
Een aanrader voor wie graag fictie leest. Het gaat over een kolonie van de aarde die naar een bewoonbare planeet verhuis, en daar vanalle tegenslagen ondergaat en op creatieve wijze ermee omgaat. Tof geschreven en hé er doen draken in mee, wat wil een mens nog meer?


- dat je veel meer tijd om handen hebt om te lezen als je 's avonds geen tv kunt kijken? Er stond wel een TV maar tot op heden begrijpen we nog altijd geen Turks dus dat was jammer. Baby's zijn nu eenmaal rond 20u moe en als je ze niet ergens rond hun juiste slaapuur in bed steekt, raken ze oververmoeid en dan is er ook geen doen meer aan (zo hebben we gemerkt op de heen- en terugvlucht). Dus zaten we vanaf 20u30-21u op de kamer met kindjes die sliepen en dus veel tijd om te lezen. Mijn boek was dan ook halverwege de reis al uitgelezen en ik had wel spijt dat ik het volgende deel niet bijhad natuurlijk! Er was in het hotel een kast met achtergelaten boeken en magazines en daar vond ik een stationsromannetje in het Nederlands geschreven. Echter over dit boek kan ik geen enkel goed woord neerschrijven. Slecht uitgewerkte personages, flauwe verhaallijn en geen plot. Titel & auteur zijn het vermelden niet waard. 

- dat Turkije een shop walhalla is? Wellicht een algemeen bekend gegeven... Ze hebben er helaas zeer veel namaak en fake gerief in de meeste winkeltjes. Zo kwam ik in een winkeltje met tassen een portemonnee tegen van Michael Kors met een hangertje aan de rits van chanel... Productie foutje... Nog faker kan niet denk ik... Maar we kwamen er ook een shopping center tegen met winkels die échte merken verkochten en ook winkels hadden à la h&m en zara. De prijzen in Turkse Lira kwamen in Euro wel zeer voordelig uit voor ons en we hebben ons dan ook schaamtelijk laten gaan. Laat ons zeggen dat we in juli geen soldekes moeten gaan doen, want we kunnen we even weg! Vertrokken waren we met 3 valiezen en teruggekomen met 5 .. Best wel schaamtelijk maar bon, we mochten 80 kg meenemen en we hadder er maar 56, dus geen schande hé ;) Van namaak hebben we niet veel gekocht. Adeline wilde natuurlijk wel de All Stars mét lichtjes in de hielen... ja wat zeg je daarop hé? Als het 8€ kost, wat doe je eraan... ;) trouwens wel handig als je 's avonds laat het vliegtuig moet nemen in het donker, je verliest ze niet uit het oog! 


- mijn jongste een zonnebril fanaat is? Gaat uitstekend bij haar zalige krullen. Wat een diva!
- je na een week zonneschijn in Turkije, bij terugkomst in België zeer koud hebt?! De eerste dag had ik 2 truien aan en nog had ik het zoooo koud! brrr . 
- je na je eerste werkdag na een week vakantie barstende hoofdpijn hebt van de ganse dag weer naar een pc scherm te kijken? Niet aan te raden.. vroeg gaan slapen dus maar :) bye bye!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten