vrijdag 29 mei 2015

Ze schrijft!

 Onze mond viel letterlijk open gisteren toen onze oudste dit op papier neer pende. Haar naam. Zomaar met een potlood op papier. De letter A kende ze wel al een tijdje. Die heb ik haar ooit eens getoond en die vond ze al zonder problemen overal terug op straatborden, nummerplaten, boeken, kranten en alle andere plaatsen waar teskt te vinden valt. Ze kon hem ook al zelf schrijven.
Maar dat ze al heel haar naam zo mooi kon neerpennen, nee, dat hadden we niet verwacht. Ok, de 'N' is toch meer een 'M' maar das dan ook wel een moeilijke letter! Toen ze aan de 'i' kwam zei ze met zuivere kinderonschuld 'Dat is net zoals een bloemetje, mama! Een stokje en een bolletje erop!' *smelt.
Ja meid, als dat het makkelijker maakt :)

Eerlijk is eerlijk, ik had als voorbeeld haar naam zelf al geschreven op het blad en ze kopieerde het gewoon. Maar bon, toch al een hele prestatie!! 


Nadien vond ze trouwens moeiteloos alle letters van haar naam op het toetsenbord van mijn laptop terug. Alleen wel raar dat wat in drukletters op de toetsen staat, in kleine letters op het scherm komt?! Niet begrijpelijk voor een kleuter van 4 en dus laten we voor het gemak voorlopig nog even de Caps Lock aan als ze wil typen :) Kleine letters komen later wel. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten