vrijdag 10 juli 2015

Boekrecensie & kaartjes

Vorige zaterdag was Adelientje met oma naar zee en dat gaf ons een uitzonderlijk dagje met enkel Daphne. Toen die 's middags sliep, was het zo ongelofelijk rustig in huis! Het was werkelijk een hele tijd geleden dat we nog zo'n rustige zaterdagmiddag hadden beleefd. Nicolas gooide wat vleesjes op de bbq en ik kon wat rustig verder lezen in mijn 'drakenboek' want daar was ik weer al véél te lang mee bezig. Nu kon ik het eindelijk uitlezen, een zalig gevoel! 

Dit is het volgende deel van de Drakenrijders van Pern waarvan ik er een aantal in mijn bezit heb. Het vorige deel heb ik gelezen in Turkije en nu dus het vervolg. Ik heb deze boeken al enkele keren gelezen en ik blijf ze wel goed vinden. Het gaat over een kolonisatie van mensen die naar een andere planeet is gereisd vele eeuwen geleden en alle contact met de aarde is verloren. Zelf weten ze van geen enkel ander bestaan dan dat ze altijd op 'Pern' hebben geleefd. Er is om de zoveel jaar op pern een bedreiging die komt van een kleinere planeet die rond pern z'n as draait. Dan valt er een soort 'zuur' als ware het regen op Pern en vreet alles kaal wat het tegenkomt. Het bijt ook venijnig op mensen. Om dit te bestrijden hebben ze draken ontwikkeld en getemd en deze bestrijden in de lucht het 'Draad', zoals het genoemd wordt, door het te verschroeien met hun vuur adem. Klinkt zeer fictief, niet? :) 
Maar goed, voor iemand zoals mij die 'into' zo'n dingen is, is dat wel plezant om te lezen. Want uiteindelijk zou dat toch allemaal wel kunnen gebeuren, niet? Een andere planeet koloniseren en daar een nieuw leven opbouwen? Ik lees toch graag boeken waarvan het allemaal een beetje geloofwaardig is en niet te voorspelbaar. Deze boeken zijn totaal niet voorspelbaar en dat vind ik absoluut fantastisch.
Op naar het volgende deel!

Ik maakte ook nog 2 kaartjes, 1 voor mijn broer zijn 5-jarige huwelijksverjaardag, en 1 voor een collega die op pensioen gaat. We gingen gisteren gaan eten met een groepje collega's en ik wilde bij de cadeautjes toch ook een leuk kaartje geven. Deze vond ik toepasselijk want hij en zijn vrouw hebben namelijk een camper gekocht en zijn nu van plan om redelijk wat te 'voyageren' zoals we dat zeggen :) 
Bij de volledig afgewerkte versie, heb ik een foto van hem afgeprint en zijn gezicht achter 1 van de raampjes gestoken. Grappig was dat, we hebben wat afgelachen :) Maar die zal ik hier nu wel niet prijs geven omwille van zijn privacy. Maar het werd best geapprecieerd, zo'n gepersonaliseerd kaartje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten