vrijdag 7 augustus 2015

Spring Music

 Meer dan twee jaar geleden zag ik op pinterest deze afgewerkte maar niet ingekaderde versie van Spring Music. Ik was meteen weg van het patroon en begon het op het internet te zoeken. Helaas kon ik het niet vinden :( Gelukkig heeft een vriend van me dan toch uiteindelijk het patroon gevonden en mij doorgestuurd via pdf. Joehoew!! Dat was op 21 juli 2013 (27ste b-day present!)

Ik begon eraan maar het werd uiteindelijk een moeilijk project! Ten eerste zitten er in het patroon vééél kleuren, en ze zitten zeer verspreid dus je moet echt zeer veel van kleur wisselen. Ik had ook een kleurenpatroon en geen symbolen patroon dus ik was niet helemaal zeker van bepaalde kleuren. Gelukkig had ik het pdf patroon op de iPad en kon ik goed inzoomen, anders was het zeker niet gelukt. 
Ten tweede koos ik een licht paars doek dat ik dacht dat wel zeer mooi ging zijn bij dit patroon, maar het is geen aïda doek, dus dat maakte het ook niet evidenter om te borduren. 
Ten derde als je van dicht kijkt, zijn er niet alleen de kruissteken die je moet plaatsen, maar nadien zitten er tussen de bloemen ook duizenden platte steekjes om de bloemetjes af te lijnen. Pfew! Echt één van de moeilijkste dingen die ik tot nu toe gemaakt heb!

Maar nu is het eindelijk klaar en ingekaderd!! Ik legde de laatste steek in de week van 21 juli 2015, precies 2 jaar later! Voor een dergelijk groot project vind ik dat nog meevallen eigenlijk :) . Ik bracht het nog voor ons verlof naar de kader winkel en ging het vandaag halen. Ik vind het prachtig geworden!Ik wilde er een passe-partout rond, maar was in eerste instantie niet overtuigd van het roze dat de verkoopster voorstelde. Ik had eerder wit of paars in mijn gedachten. Maar het paars viel wat te donker uit. Dus ik ging mee in haar idee en toen ik het vandaag haalde, moet ik toegeven dat ze gelijk had. Het neemt geen focus af van het handwerkje zelf, wat het donkerdere paars wel deed.
Nu nog een leuke plaats vinden voor dit kadertje, eventueel in de gang boven ... of in het toilet boven daar hangt ook nog niks - hmm het finale dilemma :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten