maandag 21 september 2015

Belgisch Kampioenschap Bakfietsrijden!

Lap, het is maandag ochtend en ik vergeet mijn gsm thuis! Dus geen weekend pictures vandaag want ik heb ze gewoonweg niet bij me! Dan maar een specialleke over het WK bakfiets rijden dat plaatsvond zaterdag en waar Nicolas is naartoe gegaan met Adeline. Natuurlijk neemt dit evenement plaats tijdens de autovrije week. Het was op verschillende plaaten autovrije zondag gisteren en vorige donderdag was het ook weer strapdag bij de kinderen op school. Spijtig dat het ├ęcht geen mooi weer was deze week, of we gingen ons er ook wat meer op toegelegd hebben! Maar goed, terug naar het belgisch kampioenschap.
Het heet tegenwoordig officieel Belgisch Kampioenschap Cargobike. En het gaat nog steeds door bij ons in het West-Vlaamse Kortrijk! Lekker dicht dus.

Nicolas ging er vorig jaar ook al heen:


En dus dit jaar opnieuw! Het hele evenement is uitgegroeid met officiele wedstrijden zoals: wie rijdt het vlugst met de zwaarste lading? Welke cargomama kan het meeste kindjes vervoeren in haar bakfiets? De winnares dit jaar had er 17 mee, jaja! Daarvoor reed ze met een bakfiets, fietskar vanachter, kindje in een draagzak en natuurlijk voor- en achter kinderzitje op de fiets. 17 kindjes!! Ongelofelijk toch? 
Er was eten en drank te krijgen en Adeline was vooral fan van de cupcakes!


Bakfietsen zie je meer en meer tegenwoordig. Het is een nieuwe generatie en ze heten zichzelf: de voorbakgeneratie. Best wel tof! Er waren zaterdag ook speciale, leuke tekeningen voor de kinderen, met aangepaste plaatjes. Leuk gevonden en Adeline deed natuurlijk mee. Zie hieronder haar kunstwerkje.
Onze Gazelle moet niet onderdoen voor de baboe's en bull-its!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten