woensdag 2 december 2015

Kerstboom plaatsing

Elk jaar opnieuw zetten we onze kerstboom op. We hebben een valse, waarvan je alleen de takjes moet open plooien, in mekaar steken en klaar isie om te versieren. Elk jaar opnieuw wil ik die liefst zo vroeg mogelijk opzetten, liefst zo vroeg mogelijk in december dus. Maar mijn man wil dan altijd liever wachten tot de Sint geweest is. Na het weekend van 6 december dus! Dan vind ik het wel jammer als je de boom en de versieringen opzet, en die maar 3 weekjes kunnen blijven staan! 
Dit jaar echter valt 6 december juist op een zondag. Mochten we dus wachten tot het weekend erna, zijn we al over de 10de december! Het was dus duidelijk dat hij er dit jaar wel iets eerder moest komen. 
Vandaag hadden we een dagje verlof en Adeline was dus (wegens het woensdag-fenomeen) heel de middag thuis en we hebben besloten om na Daphne's middag slaapje, de boom van zolder te halen en op te zetten. 
Ik had eerst gedacht om hem pas in het weekend te gaan versieren, maar ja eens je dan bezig bent... hebben we het dan maar ineens afgewerkt! 
En dus staat bij ons al de kerstboom en twinkelden vanavond voor het eerst weer de kerstlichtjes in ons huisje. Daphne vond het super! Ook onze Little People kerststal kon weer dienst doen. Zalig toch? Kunnen we weer gans december 'Stille nacht' horen als we het engeltje op het dakje zetten :) we love it!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten