woensdag 30 december 2015

Terugblikken op 2015

Het jaar is weer voorbij gevlogen... wat een cliché is het toch om te zeggen, maar het is toch wel zo! Nog 1 dag en het nieuwe jaar breekt al aan! Ik bekeek even in vogelvlucht hoe onze meisjes het voorbije jaar beleefd hebben en wat hen in 2016 nog te wachten staat...

Daphne haalde behoorlijk wat mijlpalen in 2015 !
Ze leerde kruipen (feb 2015) , vierde haar eerste verjaardag (april 2015) en leerde daarna ook nog stappen (juni 2015)!! Een babytje dat kan rondlopen wordt al vlug een dreumesje en het baby'tje is er nu écht van af! Ze begon in augustus ook door te slapen! Halleluja! Dat kwam onze nachtrust ongelofelijk ten goede. Ook meer tijd 's avonds voor mama om nog te 'knutselen' 
Langzamerhand leert ze meer en meer woordjes te zeggen en ook zinnetjes van 2 of 3 woordjes kunnen al ontstaan. 'Mijn pop!' of 'dada mama' 'nie dodo doen' maar voorlopig blijft haar lievelingswoordje wel 'nee!' 
Ze ging voor de eerste keren op het potje, al is het dan wel 'toevallig' omdat wij haar er 's morgens standaard eens opzetten, ze beseft wel al goed wat er gebeurt! Apetrots telkens als het haar lukt om op het potje te gaan!

Ook 2016 zal een belangrijk jaar zijn voor haar, want ook de 2de verjaardag is best wel speciaal vind ik. In oktober zal ze dan naar school mogen samen met haar zus naar de kleuter afdeling. Ze zal starten in het peuterklasje, in maart mogen wij haar al gaan inschrijven! Ze zal stilletjes aan nog meer beginnen praten en er zullen al wel discussies beginnen volgen met grote zus. Hopelijk wordt ze ook helemaal zindelijk tegen dat ze in oktober naar school moet. Desnoods kan ze in de zomer wel een beetje met blote poep rondlopen, dat maakt het wel makkelijker als je 'vlug' op het potje wil! 

Kruipen maar!!
Adeline moest niet onderdoen voor haar zusje!
Ze schreef voor het eerst haar naam (mei 2015) hoewel het dan wel eerst nog met voorbeeld was van mama en papa, kende ze al snel alle letters uit haar naam en ook Daphne, mama, papa, oma & opa schrijft ze ondertussen vlotjes neer. Haar inkleur technieken gingen er ook geweldig op vooruit, haar fijna motoriek dus. En ze mocht deze zomer ook voor het eerst in de suite lopen van een trouwfeest!
Dit najaar begon ze ook met dans- en zwemlessen! Watergewenning zullen we het maar noemen, maar toch vind ik het geruststellend dat ze zich zal kunnen behelpen in het zwembad. Naar de zomer toe is het toch leuk als ze wat basis zwemcursus hebben gehad.

Wat wacht haar in 2016? Ik kan al verklappen dat ze nog eens mag schitteren in de suite van een trouwfeest! Het wordt een zeer bijzonder trouwfeest van haar allerliefste Tati, en deze keer mag ze samen met haar zusje paraderen, dus wat is er leuker dan dat?? Ze kijkt er al enorm naar uit, en wij ook!! Ze mag dan volgend jaar naar de 3de kleuterklas, waar ze klaargestoomd zal worden voor het 1ste leerjaar. Jaja, zo snel gaat dat! Meer en meer zal ze leren lezen en schrijven, als dat geen mijlpaal is?!De bruidskindjes!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten