donderdag 14 januari 2016

Eerst dag NY

Zoals beloofd nog wat uitleg over onze tijd in NY. Ik kan je alvast zeggen dat we het maximum uit 5 dagen NY hebben gehaald! We zijn gevlogen vorige donderdag om 10u30 's morgens Belgische tijd en geland in NY om 13u30 lokale tijd. Dan met de trein naar de city om onze valiezen te droppen. Rond 17u of zo stonden we dan eindelijk op Times Square om de NY sfeer op te snuiven. Zalig was dat! 
We zagen dat er musical tickets beschikbaar waren voor de musical 'Chicago' aan goedkope prijsjes, wellicht omdat het een donderdagavond was en dus besloten we die maar meteen te gaan bekijken! Het staat op mijn bucket list om een musical op Broadway te zien en aan deze prijs konden we dit niet laten liggen! Met de tickets op zak besluiten we nog even rond te wandelen. Zo passeerden we bij Mme Tussauds, het wassenbeeld museum. Daar zijn we niet naar binnen geweest. We bezochten dit beiden al eerder in Parijs/Londen. De paus stond wel aan de ingang om iedereen te begroeten :)

Ingang Mme Tussauds
Waar we wel nog eens binnen gingen, was het museaum 'Ripley's, believe it or not'. Een soort van rariteiten show/museum. Ik had er al over gelezen en dacht dat het wel leuk zou zijn om te doen. We konden er gratis binnen met onze New York explorer pass!

The foundation of our museum exhibit collection was set by Robert L. Ripley (1890–1949), a cartoonist, explorer, reporter, adventurer, and collector, who traveled to 201 countries in 35 years seeking the odd, the unusual, and the unexplained.


Een muur versier met... postzegels!

En dan zijn we dus naar Chicago gaan kijken! Wat heb ik daar van genoten! Het was nog veel indrukwekkender dan ik had verwacht. De artiesten waren fenomenaal goed en het orkest zat gans de tijd op het podium. Allen zeer bekwaam en de meesten bespeelden 2 instrumenten. De dirigente deed het ook fantastisch en op bepaalde momenten deed ze zelfs mee met de show (ook zingen!). Ik zou het iedereen aanraden want het was een super zalige ervaring. Tegen het einde van de avond waren we wel zeer moe, maar zeer tevreden!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten