vrijdag 22 januari 2016

Ritskess!

Daphne heeft sinds kort een nieuwe fascinatie... En dat zijn dus ritsen! Ze weet nu dat die dingen open en toe kunnen en das blijkbaar eindeloze pret voor een peuterke van 21 maanden! 
Als ze ziet dat wij een trui aanhebben met rits dan is ze daar gegarandeerd. 'Ope-doen' ! 
Tkan al zo gauw niet open zijn, of het moet weer dicht. 'Toe-Doen'! 
En zo gaat het spelleke verder. Je zou trouwens nog verschieten hoeveel ritsen ze kan bespeuren in ons huis. Kledingstukken en haar slaapzak evenwel niet meegerekend.. want haar slaapzak is 's morgens gegarandeerd ook altijd opengeritst de laatste tijd. Ergens na de 30ste 'ope-doen' valt ze dan toch meestal in slaap... en is het aan mama om ze dan nog gauw met een dekentje te gaan toedekken. Ja, de kussens op de stoelen hebben een rits... en wel langs de achterkant van de stoel. Als ze rond crosst op haar autootje, is het dus op perfecte peuter - ooghoogte. Ik vond een tijdje terug allemaal draadjes op de grond... witte dan nog. Ik had nochtans niet met witte stof of wit garen gewerkt dus ik begreep het niet. Tot dat ik ze op een dag betrapte, dat ze de ritskes opendeed en de stof van de kussenslopen van langs binnen uitrafelde... Aha! Busted! Toch even duidelijk proberen te maken, dat dat niet mag. 
"Maar alé waarom zou zo iets leuks nu niet mogen en na afloop doe ik het ritske weer toe en ziet niemand de ravage, toch?" ... ja, probeer het maar eens uit te leggen aan dat bibietje :)

En in zusje haar 'kakosje' prutsen... mag dat ook al niet? Het heeft nochtans zo een leuke RITS :) Ah het peuterleven is toch zwaar, zunne...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten