vrijdag 15 januari 2016

Tweede dag NY

 Op de tweede dag van ons bezoek, hadden we een bezoek gepland aan de nieuwe WTC toren, ook wel de Freedom Tower genoemd in NY. Een imposant gebouw  van een goede 550 meter hoog. Het is sinds mei 2015 open voor publiek en naar het schijnt een echte aanrader, dus ik had onze kaartjes al een tijde op voorhand geboekt. We hadden weer geluk want het was stralend mooi weer en er was totaal geen mist! We konden dus kilometers ver zien en het uitzicht was echt prachtig!
 Waar we ook van onder de indruk waren was de lift die naar boven leidde. In de lift zag je niks van het uitzicht, die was volledig binnen, maar ze was vanbinnen uitgerust met digitale schermen en toonde aan waar je precies zat van hoogte, hoe dat uitzicht er buiten dan uitziet en de gebouwen veranderden ook nog eens door de tijd heen. Als je helemaal boven uitkwam, zag je alles dus vanuit de huidige tijd 2016. Onderaan begon je in een veel vroegere periode, ik weet niet in welk jaartal ze precies begonnen. Zeerrr indrukwekkend!! Omdat het zo kalm was die dag, waren we maar met 2 in de lift en we konden optimaal genieten! Prachtige views:Na ons bezoek aan de freedom tower, gingen we naar de memorial plaats van de 2 oude torens. Er zijn mooie fonteinen gebouwd op de plaatsen waar die stonden met alle namen erin gegraveerd van de mensen die gestorven zijn op die dag. We bezochten ook het 9/11 museum, dat vinden we ook een enorme aanrader. Een heel groot museum onder de grond waar je uren kunt vertoeven mocht je dat willen! Het is echt enorm en gedetailleerd. We namen er geen foto's uit respect want het is toch een droevige geschiedenis.Na dit bezoek zijn we nog wat rondgewandeld en daarna hebben zijn we in ons hotel gaan inchecken. Na wat uitgerust te hebben, zijn we dan vervolgens onze busticketten gaan halen voor de zaterdag. Daarna zijn we naar de Rockefeller Plaza gegaan waar we eerst de lego winkel binnen gingen. De lego winkel? Jaja een hele winkel met enkel Lego producten en er stonden ook leuke lego bouwwerken. 

Zoals deze draak doorheen gans de winkel

Rockefeller Plaza & Top of de Rock

Lego ventje :)
De kerstboom stond nog op Rockefeller Plaza, dus daar hadden we wel weer geluk mee want die is toch ook imposant. We hoorden twee dagen erna op het nieuws dat ze hem weggenomen hadden. :)
En we zijn natuurlijk ook naar de Top of the Rock geweest om het avond/ nacht uitzicht te bewonderen. New York by night! Al helemaal iets anders dan het uitzicht 's morgens en we konden prachtig het Empire State gebouw zien staan.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten