zaterdag 16 januari 2016

Vierde dag NY

We zijn aanbeland bij de zondag, onze 4de dag in NY! We sliepen vandaag iets langer want het was laat geworden de dag ervoor.  We hebben vandaag ticketten geboekt voor een bezoek aan de kroon van het statue of liberty. Die zijn echter pas vanaf 11u, dus we hoeven ons niet te haasten. We trekken eerst downtown om rustig te ontbijten. We passeren bij de 'charging bull' op wall street en het was er bijzonder kalm, dus een fotootje kon er wel vanaf ;)


Tegen 10u30 staan we al bij de boot natuurlijk... Geen probleem zegt de dame, we kunnen al de boot op en dan op het eiland mogen we rond 11u het standbeeld binnen. Perfect timing!  We mogen uiteindelijk vroeger binnen en na de nodige veiligheidscheques,  komen we aan bij het museum in het voetstuk van Lady Liberty. We klimmen omhoog tot we op de afsplitsing komen die naar de kroon leidt. We mogen verder en het is van daar nog 162 treden naar boven... ik kan je wel garanderen dat het toch wel puffen was en de laatste trap naar boven is ook wel zeer nauw! Maar het was het zeker waard, want de ervaring en het uitzicht is fantastisch.Laatste trap naar boven...

Eindelijk boven!

Uitzicht op de fakkel

Samen in het hoofd van Lady LiberyGezicht van Lady Liberty van binnenuit

De trap naar de fakkel is al 100 jaar afgesloten...Niet veel volk op de ferry...

Zoals je kunt zien was het heel kalm op de ferry. We stonden met z'n tweeën op het bovendek en er was eenvoudig weg niemand anders. Zalig! Spijtig dat het een ietwat mistige dag was die zondag. Maar we kunnen zeker niet klagen. Onze ferry stopte ook bij Ellis Island, dus daar zijn we ook eens afgestapt. Het was er ook zeer kalm en we konden heel vlot het museum bezichtigen.
Het was al een stuk in de middag als we terug zijn en na de lunch, gaan we, op aanraden van een collega van Nicolas, naar een leuk winkelcentrum 'Century 21' dat ook downtown ligt. Het is er inderdaad erg groot, goed van prijs en we hebben er ons dus wel geamuseerd. Zeker een aanrader! Daarna gaan we weer wat meer uptown, wandelen we nog wat rond en 's avonds gaan we gezellig gaan eten met z'n tweetjes voor onze 5de huwelijksverjaardag! Want het was theoretisch gezien in België al 11 januari geworden ;)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten