zondag 17 januari 2016

Vijfde dag NY

Maandag 11 januari! Onze laatste dag NY is aangebroken. We besluiten er nog het beste uit te halen en trekken naar de Hudson rivier want daar ligt een vliegdekschip(museum) dat Nicolas zeer graag had willen bezoeken. We zijn weer ruim op tijd en kunnen nog even een koffietje gaan drinken. We zijn er graag op tijd bij :) Tegen 10u gaan we binnen, geen rij en niet aanschuiven dus. We kunnen onze laatste credit van onze NY explorer pass gebruiken en hoeven dus geen ingang te betalen. Van buiten af ziet het er al zeer imposant uit!


Er ligt ook een duikboot aangemeerd bij dit schip, het heet 'de growler'. We gaan eerst hier binnen een kijkje nemen. Men zat vroeger met 90 man in dit scheepje, ik krijg het er al benauwd na amper 10 minuten! Zeer kleine ruimtes. Ook het toilet en de douche is zeer miniem... Blij dat we vlug weer het daglicht mogen zien!Dan gaan we het echte vliegdekschip binnen en wat liggen er prachtige vliegtuigen binnen. Ook op het bovendek is het spectaculair om de vliegtuigen, helicopters en shuttles te zien. Hoe weinig ik er ook van ken, ik was toch zeer onder de indruk.Super ervaring achter de rug en we gaan die middag gaan eten bij het befaamde 'five guys'. Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord maar Nicolas wou de US niet verlaten zonder er eens te zijn langsgegaan. Ik moet ook weer toegeven dat het kei lekker was! Wel iets duurder dan de gewone MacDo, maar het is het meer dan waard! Na onze lunch hebben we nog wel wat tijd en we gaan op ons gemak door het New Yorkse verkeer naar de Empire State Building voor een bezoekje

Five Guys

Geen botsing... gewoon file!


Dat was ons laatste bezoek en tegen 14u vertrekken we naar ons hotel om de koffers op te pikken en richting luchthaven te gaan. We zijn zeer tevreden over onze reis, veel gezien en bezocht. Toch hebben we ook veel vrije tijd gehad om te wandelen en te winkelen. Geen sneeuw, zeer weinig regen, veel zon-uurtjes. We kunnen het iedereen aanraden !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten