woensdag 6 april 2016

HelloFresh probeersel

Nadat we er al veel over hadden gehoord en gelezen, besloten wij om hier eens een HelloFresh proefpakket te bestellen. De 2de week van de paasvakantie leek ons ideaal want Adeline eet dan 's middags boterhammen dus er moet 's avonds sowieso gekookt worden. Deze week zagen de menu's er ook nog best redelijk uit.  Je kunt kiezen voor hoeveel personen je bestelt, en wat voor box je kiest. Wij kozen voor een familybox met het idee dat de kids deze gerechtjes dan eventueel ook wel zouden lusten en voor 3 personen. Want 1 volwassene = 2 kids?

De levering werd alvast mooi op tijd uitgevoerd en alles zat in de box met uitleg en fotootjes. In de familybox zit 1 recept met vlees, 1 met vis en 1 vegetarisch gerechtje. Ons resultaat zie je hieronder!

Penne met spinazie en provolone

Platbrood met gehakt en aubergines

Schelvis met noedels en snijboontjes
De evaluatie? Dat het goed meegevallen is. Kwestie van eens iets anders klaar te maken. Het laatste gerechtje met noedels was echt een toppertje dus dit maken we zeker wel nog eens klaar! Wraps vinden wij dan persoonlijk wat minder, dus dat komt hier niet meer op tafel. Het is gewoon droog. Zelfs al moesten we op deze eerst hummus smeren, dan nog vond ik het niet ok. De combinatie gehakt/courgettes met tomaatjes & paprikapoeder vonden we dan wel weer lekker. Het vegetarische gerechtje viel ook goed mee en ook al zijn wij hier niet pro of contra vegetarische maaltijden, toch vonden we dat er iets ontbrak. Dus we kunnen het wel best opnieuw maken maar dan zouden we toch iets van vlees toevoegen.
We kunnen dus uit elk recept wel iets opsteken mits er onze eigen draai aan te geven!
Dat is dus zeer positief!

Aan de andere kant vonden de kids het maar niks... Voor hun was het toch te bijzonder en het kwam er op neer dat we voor hun toch nog een hamburger mochten braden en wat patatjes erbij deden. Als je dan 2 dingen moet koken op 1 avond, heeft het natuurlijk ook niet veel zin. Daarbij duurt het toch wel gemiddeld een dik half uur tegen je alles klaar hebt en is heel je keuken + potten/pannen wel vuil. Dat heb je niet als je 's middags warm eet natuurlijk. Tegen dat alles klaar is + opkuis is het best wel wat werk en dat komt niet goed uit met de avondrush van de kids. Voor gezinnen met écht kleine kinderen is het dus niet zo'n goed idee. 

Conclusie: we vonden het een leuke ervaring en ik volg wel de menu'tjes op de website om te zien of we volgende maand of zo nog eens een pakketje kunnen bestellen. Het moet wel écht kindvriendelijk zijn, dat we geen dubbel werk hebben. Dus goed voor eens op een weg, maar niet voor elke week. 
En zeer goed voor inspiratie op vlak van smaken en recepten. Dus toch wel een aanrader!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten