dinsdag 7 juni 2016

Adeline's mijlpalen

        Ik postte al een blogje over Adeline die leerde fietsen vorige zaterdag, tijdens de fietsles. De vereniging 'Kijk, ik fiets' wordt door verschillende gemeentes uitgenodigd om fietslessen te geven en je kunt dan bij je eigen gemeente je kind inschrijven. Stapgewijs wordt het fietsen hen op 3 uur aangeleerd en de leraar brengt zelf begeleidingsstokken mee die je aan hun kinderfiets kunt monteren. Héél handig! 
We kunnen het alleen maar aanraden. Adeline is wel 'een rappe' qua puzzelen en knutselen. Ook met letters en cijfers kan ze al goed weg. Maar fietsen... nee dat ligt haar niet. Het ontbreekt haar aan durven en evenwicht zoeken. Deze cursus moesten we haar wel aanbieden en gelukkig is de basis nu gelegd. Zolang ze niet te veel valt, en de moed niet verliest, fietst ze al aardig goed! Ze kan ook al alleen starten en stoppen.
Oefenen en oefenen is de boodschap.

Opnieuw een mijlpaal die ze bereikt heeft! Ondertussen heeft ze al een hele resem vaardigheden onder de knie. Als buitenstaander vergeet je het snel, maar als mama onthoud je deze belangrijke momenten in het leven van je kind. Ze moeten écht aardig wat leren in hun jonge leventje!! Hieronder enkele van Adeline's mijlpalen die nog scherp in mijn geheugen staan:

Rollen (4 mnd)
Zitten (6 mnd)
Kruipen (10 mnd)
Stappen (15 mnd)
Zindelijk (2,3 jaar)
School gaan (2,5 jaar)
Groot bed slapen (3 jaar)
Naam schrijven (4 jaar)
Fietsen op 2 wielen (5 jaar)

En nu kunnen we dus fietsen op twee wielen aan het rijtje toevoegen op 5 jaar. En ik vind het toch ook wel weer een zeer belangrijke mijlpaal. Fietsen en zwemmen vind ik belangrijk voor een kind. Je zou het niet gedroomd hebben dat ze ergens in de sloot sukkelen of in een vijver en ze hebben de basis zwemmen niet mee? Of ze doen fiets tochtjes / zwem lesjes met de klas en jouw kind kan niet mee  :( 
Adeline volgt al gans het jaar zwemles en indien mogelijk zou ik ze dat willen blijven laten doen tot minstens het 3de leerjaar. Zodat die volledige basis toch écht onder de knie is. Wie weet komt ze in de loop van volgend jaar opeens naar huis met een zwembrevetje? Dat zou toch alweer iets zijn om te vieren...
En tussen 5 en 6 jaar kan het ook gebeuren dat ze opeens haar eerste melktandje verliest. Ook een moment om te koesteren en een foto voor de gouden reeks (foto's die nooit meer weg mogen).
Ik kijk er alvast al erg naar uit!! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten