vrijdag 8 juli 2016

Tag: 'Shoppen voor kids'

1.  wat is jouw favoriete kledingmerk? 
Dat is Gymboree uit de US, hoewel ze recentelijk hun internationale shippingsdienst hebben aangepast en het is er bepaald niet goedkoper op geworden om vanuit België te bestellen! Bummer L
2.    wat is jouw absolute musthave op het gebied van kinderkleding? 
Met het risico als echte seut-mama over te komen: goed schoeisel vind ik zeer belangrijk. Liefst ingedragen en waar ze mee mogen ravotten.
Andere musthave’s zullen dan wel basics zijn zoals een goeie jeansbroek en voor Adeline toch zeker een ‘hoodie’ of makkelijk giletje .
3.   wat vind jij een  no-go qua kleding? 
Kleren waar gaten in zitten of veel vlekken. Voor kinderen kun je kleine vlekjes nog over het hoofd zien want elke avond is hun kledij toch vuil, maar vele of grote vlekken dat kan niet. Ik vind in de zomer ook dat de schoudertjes goed bedekt moeten zijn. Liefst ook niet al te veel frozen of andere disney – prints, das meer iets voor pyjama’s!
4.   heb je wel eens een miskoop gehad? zo ja.. wat? 
Zeker weten. Veel te opgeklede kleedjes voor de meisjes. Prachtig in de winkel en in de US kosten ze ook niet zo veel. Maar zo’n dingen kunnen ze jammer genoeg echt niet veel dragen. Als ze 2 ‘opgeklede’ jurkjes hebben is dat al echt meer dan voldoende. Eigenlijk mag je voor kinderen geen kledij kopen om ‘in de kast te laten hangen voor een speciale gelegenheid’ want voor je het weet, past het niet meer. Ik heb die jurkjes gelukkig wel altijd makkelijk kunnen doorverkopen aan de originele aankoopprijs.
Ook bv specifieke dingen voor kerstmis... Kunnen ze ook niet veel dragen natuurlijk en van het moment dat het januari is, gaat dat niet meer. Beter iets neutralers aanpakken, met een combi van rood/goud/ zilver of ander mode kleur dat feestelijk is.
5.   welk kledingstuk is voor jou onmisbaar op vakantie? 
Hangt er van af welke vakantie je doet. Voor een zwembadvakantie genre "All-in" in bv Turkije of Egypte, vind ik een goed UV-beschermend zwempak belangrijk. Waarbij de schouders bedekt zijn. Voor een natuur-vakantie misschien eerder weer een goed paar stapschoenen of bergschoenen. Warme truien sowieso voor ’s avonds en natuurlijk zonnehoedjes!
6.   hoeveel geld geef jij gemiddeld uit per maand aan kinderkleding? 
Dat hangt er van af. Sommige maanden niks, behalve als ze iets écht nodig hebben, zoals een nieuw paar schoenen/laarzen of ondergoed. En anders meetal in de solden. Hoewel dit seizoen hebben ze niet zoveel nodig gelukkig. Ik had in het voorjaar al mijn best gedaan J Ook voor komende winter liggen er al enkele dingetjes klaar en Daphne kan steeds wel dingen recupereren van grote zus!  
7.   wat vind jij ervan dat de sale steeds vroeger begint? 
Stoort me niet.  
8.   waar haal jij je inspiratie vandaan voor kinderkleding?
Uit hun marketing e-mails en online
9.   shop jij veel online? 
Zeer veel. Het is zo makkelijk en je hoeft niet met lastige of vermoeide kinderen naar de winkel die niet willen passen.  
10.               wat doe jij met kleding die te klein is? 
Kleertjes van Adeline, kan Daphne nog dragen want ze hebben dezelfde ‘posture’ en qua seizoen zitten ze ook precies gelijk. Kleren van Daphne die dan nog in goede staat zijn, probeer ik online te verkopen. Als het versleten is of vlekken heeft, is het vuilbak ermee. Dingen die niet verkocht geraken en nog ok zijn, die mogen dan naar de kringloopwinkel. Het heeft geen zin om dat bij te houden voor andere mensen (familie of vrienden) of voor later (je eigen kleinkinderen) want het zal toch uit de mode zijn en voor nieuwe kids zul je waarschijnlijk nieuwe kleren willen kopen.
11.               omschrijf de kledingstijl van je kids? 
Adeline draagt heel graag kleedjes en rokjes. Met t-shirtjes. Liefst geen gesloten trui, maar een hoodie of een gilet, die makkelijk af kan. Lange broeken of ‘winterbroeken’ draagt ze niet graag. Het mag best wel lief zijn en roze zijn. Dus ja eerder een romantische stijl? Daphne heeft nog niet echt een voorkeur. Ze draagt gewoon wat ik ze aandoe.
12.               koopt jouw man ook kinderkleding?  En zo ja.. doet hij dat goed? : Nee. Punt.
13.               hoeveel geef jij maximaal uit aan een spijkerbroek voor je zoon/dochter? 
15 à 20 euro. Liever 2 jeans broeken van elk 15€ dan 1 dure van 60€. Ze zijn toch ’s avonds meestal vuil en na een seizoen zijn ze meestal ook versleten of te klein. Dure kleding voor kinderen vind ik niet nodig.
14.               koop je zelf wel eens tweedehands? 
Ja hoor, dat gebeurt. Via een beurs in de gemeente of op facebook. Meestal dan van mensen die ik wel ken. Voor kleine broer heb ik al leuke dingen kunnen bemachtigen van vriendinnen, die nu nog nieuw in de winkel hangen en voor een fractie van de prijs. Win-win situatie ... check!
15.               wat is jouw beste koop ooit? 
Voor de kids kan ik dat moeilijk bedenken... er zijn wel meerdere stuks waar ze zeer veel ‘deugd’ van gehad hebben, zoals we dat zeggen. Een winterjas die gans de winter gedragen is geweest en er was een paar schoentjes dat ze beiden veel gedragen hebben! Achteraf heeft Adeline er iets mee geknutseld voor de grootouders. Maar om er nu echt dé beste koop uit te halen, dat vind ik moeilijk. Op die leeftijd dragen ze hun kledij echt nog maar 1 seizoen of maximum 2 seizoenen dus de beste koop voor de kids moet waarschijnlijk nog komen als ze eens wat ouder zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten