woensdag 10 augustus 2016

Zinal - part 1

 In het stadje Zinal zelf, kun je al veel leuke wandelingen doen. Het ligt langs een riviertje, de Navisence. Daar deden wij de eerste dag van onze vakantie al een leuke oriëntatie tocht. 
Je kunt er ook beneden in de stad de kabellift nemen naar 1 van de nabijgelegen bergtoppen, de 'Sorebois'. Via ons hotel kregen we een pasje om gratis de kabelliften en bussen te benutten in Zinal en nabijgelegen dorpjes... zeer handig! We zijn toch wel een aantal keer naar boven geweest.
1 keer zijn we ook te voet van de Sorebois naar Zinal weer afgedaald. Zalig in de bergen en onderweg Zwitserse koetjes tegenkomen :) 


Onze kids konden elke dag terug in hun 'clubje'. Per leeftijdscategorie waren er een aantal moni's die opvang deden en die deden dat super goed! Het generale thema van dit jaar was 'superhelden'. Adeline die ging elke dag met veel plezier naar haar clubje. Knutselen, zwemmen, wandelen, op dagtocht, ze vond het fantastisch! Ze maakte armbandjes voor ons allemaal, een leuke superhelden cape en elke avond, als wij ze ophaalden om te eten, kregen wij de leukste verhalen te horen.
Soms ging ze met ons mee voor een gezinswandeling, maar ze ging eigenlijk liever naar het clubje. 
Daphne ging iets minder graag maar eens ze daar was bij de kindjes, vond ze het dan toch ook wel plezant!
Elke avond tussen 19u en 20u was er een voorstelling van het clowns-duo Pol & Petoet. Met veel liedjes, dansjes en zotte acts, de kids vonden het fantastisch!Geen opmerkingen:

Een reactie posten