vrijdag 14 oktober 2016

10 dagen vliegen zo voorbij!

Ondertussen zijn er weeral 10 dagen in een wip voorbij gegaan. Vreemd dat de laatste weken/dagen van een zwangerschap zo traag voorbij gaan en eens de baby er is, gaat alles in een waas plots heel snel. Veel foto's en filmpjes nemen van je nieuwbakken baby'tje is wel key de eerste dagen. 

Thomas is ondertussen al twee weken oud en hij heeft nu min of meer een ritme (overdag dan toch).

Onze dagen zien er nu meestal zo uit:
7u: Nicolas, Adeline & Daphne staan op. Thomas wordt ook wakker en hij krijgt een voeding. Hij slaapt verder tot 9u. Als Daphne bij oma of mémé slaapt, kan ik nog verder meeslapen, anders sta ik op om voor Daphne te kijken.
9u: Thomas wordt wakker, eet eerst en dan verschoon ik hem en doe hem verse kleertjes aan. Dan is hij meestal anderhalf tot twee uur wakker. 
10.30-11u: Nog eens borstvoeding en dan weer in slaap dommelen. 
12u30-13u: Thomas wordt weer wakker en krijgt weer borstvoeding. Hij is dan meestal ook nog een uurtje wakker, kijkt veel om zich heen en speelt een beetje met Daphne. Rond 14u valt hij dan weer lekker in slaap.
14u - 17u: Middagdutje! In de namiddag doet hij zijn langste slaapje van de dag. Een heel goede gewoonte alvast. Het ideale moment als ik wil naar de winkel gaan of boodschappen doen want in de namiddag slaapt hij redelijk diep.
17u: Thomas wordt wakker en het is eerst weer etenstijd. Een half uurtje later komen dan Nicolas en Adeline terug thuis. Dan kan er lekker worden samen gespeeld! Liedjes zingen, duplo's spelen en avond spelletjes. Soms valt Thomas nog wel even in slaap tot rond 19u-19u30.
19u-19u30: Adeline gaat slapen.
20u-20u30: Thomas krijgt borstvoeding en gaat dan in zijn badje, om nog even goed wakker te zijn 's avonds. Dan doe ik hem zijn pyjamaatje aan, vitamientjes nemen en is alles weer schoon en ververst. Daphne mag nog even kijken naar broer in badje, daarna gaat zij ook naar bedje (vanaf nu in het nieuwe stapelbed! maar daarover later meer).
21u/22u: Thomas krijgt nog borstvoeding want 's avonds drinken baby's altijd lekker veel voor de nacht. En meestal valt hij dan zo tussen 21u30 en 22u30 in slaap, dan leg ik hem in zijn bedje boven.

's Nachts is het nog niet te voorspellen wanneer hij zal wakker worden. De eerste weken was het om de anderhalf à twee uur maar de vorige nachten waren er al shiften van 3u en 2,5u. Bij de meisjes was dat ook wel zo in het begin en dan heel geleidelijk aan worden die stukken dat ze 's nachts slapen langer. Zowel Adeline als Daphne sliepen niet snel door, dus ik verwacht het ook niet bij Thomas. 
We zien wel... dag per dag!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten