donderdag 27 oktober 2016

Al 1 maand mama van Thomas

Dat eerste maandje met opnieuw een baby in huis is alweer voorbij gevlogen. Borstvoeding geven, zwangerschapsbezoek ontvangen,  de baby en zijn gerief dat een plaats moet krijgen binnen ons huisje en niet te vergeten het alledaagse huishouden... het vergt best wat tijd en aanpassingen. Het is niet altijd even evident. De meisjes willen ook nog hun aandacht natuurlijk (vooral Daphne)! 
So far, so good... zou ik wel durven zeggen. Met veel dank aan oma & mémé die toch op tijd bijspringen nu dat Daphne nog niet naar school gaat. 
Maar vanaf de herfstvakantie gaat zij naar de speelpleinwerking en dan naar school, dus dan wordt het hier overdag ook weer heel wat rustiger... oef! :) 
Thomasje is al goed gegroeid op 1 maand tijd! Vanmorgen bij de vroedvrouw konden we vaststellen dat hij al 5kg en 60 gram weegt! Hij is ook al 55 cm ondertussen. 5cm erbij op 1 maand! En dat met mama-melk ;) juich!
Ze vertelde me ook dat kindjes van 5kg al zo'n 150 tot 165ml melk zouden moeten drinken per voeding dus daar zit wellicht de reden dat Thomas s nachts nog veel wakker wordt. Bij afgekolfde flesjes zie ik dat hij toch meestal maar tussen de 100 en de 120 ml drinkt...
De zoektocht begint dus nu naar een fles met speentje waar hij wat beter/makkelijker uit kan drinken. Vooral voor 's nachts dan. Rechtstreeks van de borst gaat ook, maar voor 's nachts is dat toch ook vermoeiend. Baby's zijn na 15 min drinken vermoeid en dan zouden ze dus moeten genoeg verzadigd zijn. Blijven verder zoeken dus. De eerste maandjes zijn toch altijd een zoektocht.
Gelukkig blijft zijn dag/nacht ritme verder wel zeer goed en we blijven hem 's avonds goed wakker houden + badje dus dat zit wel goed.
Het pakje dat hij hierboven aan heeft was een cadeautje van een collega. Ik vind het super mooi en ook al staat er 3 maand staat er op het ticketje, ik zag dat het nu al zou gaan.
Als er 1 ding is dat ik wel al leerde als mama van drie, is dat je (baby)kleertjes best niet te veel "spaart" of aan de kant laat liggen. Het is te klein voor je het beseft. Dit body'tje + truitje vond ik veel te mooi om in de kast te leggen. Aandoen dus! Bovendien moesten we naar de vroedvrouw vandaag, dus dat is ook al een speciale gelegenheid genoeg voor een baby, niet? :) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten