maandag 12 december 2016

RSV-virus en daar is alweer kerst!

 Enige weken terug waren de meisjes ziek (angine en bronchite) en bleef Thomas gespaard. Ik was toen wel blij want zo'n klein ventje dat al ziek is, zou toch al te zielig zijn. Helaas... 
Vorige donderdag begon het zo'n beetje met een snotneusje en wat hoesten door slijmpjes. Zaterdagochtend was hij wat kort van adem en ben ik naar de huisarts gegaan. En ja hoor, het RSV virus heeft ook ons mannetje te pakken gekregen! Ik hoor bij mijn vrienden met kleine kinderen haast niks anders meer dan kindjes die hieraan ziek zijn. De pediatrie ligt ook overvol voor het moment hoorden we op de radio en het aller laatste wat we willen is weer naar de kinderkliniek gaan. 
Maar gelukkig waren we er op tijd bij en we konden het nog thuis behandelen!


Aan de aerosol dus! Mits hij zo kort van adem was, redelijk zware productjes en antibiotica erbij :( :(
Niet leuk, niet leuk. Gelukkig slaapt zo'n baby'tje ook tijdens de dag nog veel en ik heb de indruk dat hij er niet al te veel last van heeft. Na 2 slechte nachtjes, is het nu weeral aan het beteren. 
Koorts heeft hij niet en er kunnen tussendoor ook best wel nog lachjes vanaf.


En ondertussen zijn we natuurlijk druk bezig onze kerstpakjes aan het verzamelen en onze kerstkaartjes aan het ronddelen! Allemaal taakjes die net iets makkelijker zijn als je overdag niet moet gaan werken. Ongelofelijk, soms begrijp ik niet hoe we andere jaren alles rond krijgen als we beiden full-time werken. Maar ja, alles gaat natuurlijk! Gelukkig dat we tegenwoordig makkelijk dingen online kunnen kopen en laten leveren op ons werk ;)
Nog 12 dagen tot kerst!! Daphne heeft een leuke chocolade-aftel kalender, of heet dat een advents kalender? In ieder geval begreep ze het concept helemaal nog niet. Er zitten chocolaatjes achter de venstertjes, dus wil ze die open maken en op eten.... allemaal... nu meteen! 
Achter onze rug heeft ze dus ondertussen de helft al geplunderd en 25 dec is ook al gesneuveld... och ja ze zullen in elk geval niet vergeten worden !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten