donderdag 9 februari 2017

Die kleine fikke...

Die kleine fikke, jaja, daarmee bedoel ik mijn jongste dochter. Jongens toch, daar zit zoveel spirit en energie in! Soms vragen wij ons af als we ze 's avonds in bed leggen, hoe ze ooit in slaap geraakt... Als we de deur dicht doen, horen wij haar nog volop liedjes zingen en vertellen tegen al haar knuffels. Vermoeidheid kent ze niet!  Ze springt uit bed 's morgens en ze springt er in 's avonds. 
's Nachts zou ze ook nog wel eens durven 'rottekotten', maar dat is wel al véél verbeterd. 

Deze week leren ze bij Daphne in de klas over de kleuren. Ze mogen in het kleur van de dag gekleed naar school gaan. Maandag en dinsdag ging ze in het geel naar school, haar neus was geel geverfd en gisteren en vandaag is ze weg in het blauw! Vandaag met blauw-gebreide Olaf trui van mémé. Volgende week komen nog rood en groen aan bod. Rode kledij zal geen probleem zijn maar groen... dat is toch haar kleur niet en dat heeft ze dan ook niet hangen... ik zal nog eens goed moeten rondsnuffelen, misschien iets "munt"-achtig bij de zomer collectie of iets uit Adeline's kast? We zullen creatief moeten zijn...  iets uit een groene stof naaien lijkt me wat al te straf voor 1 dag in de peuterklas te dragen - vooral omdat het haar kleur niet is !

En gisteren was haar neus dus blauw geverfd. "Dousj hé mama" zegt ze dan en ze wijst naar haar neus. Jaja als je neus vuil is, dan moet je in de douche. 
Dat peuter taaltje is goddelijk. Als ouders begrijp je al ietsjes meer dan andere omstaanders omdat je hun gebrabbel ganse dagen aanhoort. Maar dan nog is het soms ontcijferen! Met de uitroep "toon dan toch wat je wil, want mama begrijpt het niet" toch dikwijls als gevolg. 
Samali (salami) en heps (hesp) blijken aartsmoeilijke woorden. 


Als je dat snoetje ziet van Daphne (nu bijna 3 jaar), dan smelt je toch gewoon?! Mag ik als mama even 5 minuten verliefd staren naar de foto's...? dank u :) Tis een fikke, maar wel een snelle fikke!

Ik zal nooit vergeten toen ze 6 maanden oud was, dat ze een acute aanval netelroos kreeg. Het was rond Nicolas zijn 30ste verjaardag, in november. Eerst een beetje plekjes en dan steeds meer en ook meer gezwollen. Die week heb ik toch ferm schrik gehad en de dokters hebben nooit gevonden wat ze had. Een allergische reactie op "iets"... zeer vaag. Voor hetzelfde geld stonden we daar de week of de maand erna opnieuw! Maar goed, ze heeft het gelukkig nooit meer opnieuw gehad. 


Ze heeft wel een gevoelige huid, dat is absoluut zo. Voor Daphne staat in onze kast speciale zeep van Sanex. Een fles enkel voor haar. Ze heeft snel uitslag, droge plekken en ook vlug last van schmink. Ze zal er toch denk ik gans haar leven moeten op letten. Dat heeft Adeline niet. Maar ja de ene heeft dit en de andere dat hé. Niemand is perfect, zolang ze maar gelukkig zijn, zijn wij dat ook!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten