woensdag 7 juni 2017

100% klaar voor het eerste leerjaar

We zijn ondertussen al in juni beland en dit zijn nu echt Adeline's laatste weekjes in de kleuterklas. Ze kwam gisteren thuis en riep me al meteen toe 'Ik was als eerste klaar met al mijn "moetjes" , mama!! '
De "moetjes" zijn werkjes die ze moeten maken elke week. Dat zijn in haar geval al echte taakjes, simpele letter oefeningetjes en sommetjes. Ze is er al echt goed mee weg en het belangrijkste, ze doet het ook graag. Gisteren vonden wij haar dan ook aan tafel met een blaadje en haar telraam - gewoon sommetjes aan het doen. Ik zei meteen: jij hebt dringend nood aan huiswerk!


Maar eerlijk gezegd, Adeline heeft echt nood aan de volgende stap! Ze verveelt zich snel met haar gewone speelgoed. Sowieso is spelen met poppen nooit echt iets voor haar geweest. Liever knutselen, puzzelen of schminken. Vorig weekend heeft ze nog 30 nagels gelakt... haarzelf, zus & broer mocht er ook aan geloven. (gelukkig kinder nagellak)
En met knutsel speelgoed, kan ze zich ook wel nog even bezig houden. Zo kreeg ze voor haar verjaardag enkele houten kaders in de vorm van hartjes die ze eerst geschilderd heeft en daarna versierd met pailletjes en stiften. Dat vond ze super . 
Ook kleuren en teken wordt steeds mooier/ plezanter. Dat zal zeker nog snel verbeteren want in september start ze met de tekenschool!


Jaja, nog heel even en ze is kleutertje-af ... Ze is er helemaal klaar voor ... Go girl !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten