woensdag 16 augustus 2017

Nieuw kleedje voor Daphne

Na het Tinny kleedje dat ik maakte voor Adeline begin juli, vond ik dat ook Daphne nu ook wel een zelfgemaakt jurkje mocht krijgen. Als Adeline namelijk iets aan heeft dat mama gemaakt heeft, wil Daphne dat ook en dan neemt Daphne dus meestal haar vogeltjes-Lena kleedje . 

Ik moet nu vaststellen dat ik over het Lena kleedje nog niet geblogd heb... ! Het moet rond Pasen geweest zijn dat ik dit in mekaar gestoken heb. Een heel eenvoudig tricot jurkje met als extraatje een plooi op het achterpand. Met een glitter vogeltjes-stof - gewoonweg ideaal voor Daphne!  
Ik kon niet veel leuke foto's nemen spijtig genoeg alvorens het (veel te witte) kleedje vuil gemaakt was... Daphne heeft er een handje van weg om haar kleren héél vuil te maken... en sindsdien is het jurkje nooit meer helemaal wit geweest. Ze droeg het nog om thuis te spelen of om naar mémé toebak te gaan. Maar na het chocomelk-incident van vorige week vrees ik dat het nu ongeveer wel naar de vuilbak mag verhuizen ... jammer.
Maar goed, het was dus tijd voor iets nieuws ! Na het Tinny kleedje had ik er zin in en bovendien wil ik enkele jurkjes testen alvorens ik Adeline's communie kleed zal maken. Ik zal vanaf half september bovendien naailessen volgen om bepaalde technieken nog beter onder de knie te krijgen. Zoals blinde rits steken, knoopsgaten, enz enz - 

Deze keer probeerde ik het basis jurkje uit het boek Stof voor durf-het-zelvers met een versiering op het voorpand. Ik wilde er wel absoluut mouwtjes op , dus daarvoor nam ik de pofmouwtjes van het Tinny patroon. De ene maat 98 is duidelijk de andere niet en de mouwen kwam wel wat groot over op het jurkje... gelukkig zijn het pofmouwen en ik voegde dus gewoon nog wat extra rimpel toe, tot de mouwen gewoon pasten in de armsgaten! Best nog groot, maar het steekt niet echt af! 
Witte paspel tussen boven en onderpand maakt het geheel af. Want zoals je weet ben ik ferm fan van paspel! 

Ik stak een gewone rits, want blinde rits had ik niet liggen en het lukte wonderwel ook heel goed! De uitleg in het boek vond ik wel bescheiden, gelukkig heb ik de basics al onder de knie dus ik kon me behelpen, maar ik kan me inbeelden dat beginners met de uitleg nog niet voldoende informatie zouden hebben. 
Al bij al ben ik zeer tevreden over de jurk!! Ik had geen overschot op de taille... maar gelukkig wel op de zoom. Dus als ze nu nog even wat groeien kan en als daarbij het kleuterbuikje ietsjes zou afslanken, dan zou dat i-de-aal zijn. Maar ze kan het nu ook al gewoon aan, hoor! 
Voor de speelpleinwerking mag het wel niet en dat weet ze wel. 
"Voor een feestje of voor school is dat hé mama!"
Geen opmerkingen:

Een reactie posten