zondag 24 september 2017

Zee klassen! (de voorbereiding)

Morgen is het zover! Dan gaat Adeline op zee klassen en ze zal dus voor het eerst enkele nachtjes van huis slapen.  Bijzonder spannend ! Ze ziet er heel erg naar uit. Vanzelfsprekend werken ze al heel de maand september rond het thema 'de zee'. 

Wij hebben alvast ook ons best gedaan om alles zo goed mogelijk voor te bereiden. Adeline mag de reistas van TVH meedoen omdat die precies het goede formaat heeft voor een driedaagse. Omdat alle valiezen samen worden vervoerd in een camionette, moesten ze wel goed genaamtekend zijn. Dus ik zette er met flock in grote letters "Naesens" op. Ik heb er ook haar labeltje aan gehangen met haar voornaam & telefoon nummer... just in case. 


Ik naaide een zak voor haar laarzen met waterdichte voering. Deze zak is ruim groot genoeg en nadien kunnen ook Daphne's laarsjes er in en die kunnen we dan in de garage bewaren. Het stofje vond ik als couponnetje in de Soldeur. Roze met groene laarsjes - ideaal! 

Het toilettasje had ze al van een tijde terug, het stofje was toen een restje van een rokje dat ik voor haar maakte. En dan maakte ik ook nog een klein "handtasje" met een echt maritiem zee stofje - want ze moesten een zakje mee hebben voor schelpjes. Ik kan ze toch niet met een plastiek zakje wegsturen als ik zo'n leuke stof liggen heb?! Het patroon tekende ik zelf. Onderaan zitten neepjes zodat het tasje een ronde bodem heeft. 


 Zeep en shampoo deden we in reis verpakkingen. Zo moet ze geen grote flessen mee sleuren. 
En ook Nicolas heeft zijn steentje bijgedragen in de voorbereidingen, want hij heeft de flesjes duidelijk gemarkeerd met een, zeg maar... pictogrammetje op de flesjes. Misschien wel een idee om volgende keer iets 'professionelers' met vinyl er op te plakken.  Maar ach ja, zo is het voor Adeline ook duidelijk :) 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten