donderdag 12 oktober 2017

Geen kleuter meer!

Mijn grote meid is kleuter-af... 
Eigenlijk al officieel sedert 1 september, dan is ze gestart in het eerste leerjaar. 
Nieuwe school, nieuwe juf, nieuwe boekentas... ze nam het allemaal goed op en ze amuseert zich.
Ondertussen kent ze al enkele letters en ik vind dat het lezen en rekenen best vlot gaat!

Eind september gingen dan ook haar eerste tandjes er uit, de onderste 2! Weer een mijlpaal. 
De nieuwe zaten al klaar, niemand merkte echt veel verschil. Maar gisteren is haar boventand dan getrokken door de tandarts (die moest er eigenlijk al een tijdje uit) en dat merk je nu echt wel. 

Ze is er best trots op ! 

Ik hoop vooral dat er al een nieuw tandje zal zijn tegen haar communie feest? Zodat het gat toch iets minder zichtbaar is! Haha :) we kunnen maar hopen hé.

Verder merken we toch op verschillende vlakken dat ze al echt "groot" wordt. 
Ze zingt al echt de hits van tegenwoordig mee in haar eigen Engelse taaltje, ze "dabt" er op los en haalt ondeugende grapjes uit. 
Ik weet nog goed dat ze vorig jaar vooral glitter - schmink en nagellak aan de Sint vroeg... nu wil ze  enkel nog maar.... een protzak!  
Ook wel een scheet kussen genoemd, voor wie het zo beter begrijpt. Blijkbaar moet ze het ergens gezien hebben op tv of op school (of op de ipad?) , in elk geval ze vindt het hilarisch en ze kan er niet over zwijgen. "Dan ga ik dat op jouw stoel leggen en dan laat jij een protje... hilariteit alom..." 

Van glitter naar protzak ... niet echt de plezantste evolutie maar bon, we zullen er maar aan wennen zeker? Geen kleuter praat meer en geen kleuter speelgoed. 
Gelukkig heb ik mijn tweede kleine meisje nog, compleet met kleuterbuikje en kleuterkrulletjes. Dat ze maar nog niet te snel groot wordt want ik wil wel nog enkele jaren genieten van barbie's, glitter en tiara's in ons huis !!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten