maandag 16 oktober 2017

Klaar voor de herfst!

We zouden het bijna niet meer geloven, na het voorbije weekend, waarin we weer in t-shirtje buiten konden zitten, maar de herfst is wel degelijk in het land! 
Daphne kreeg de opdracht in de klas om eind oktober verkleed te zijn in het herfst thema. (lees: kabouters, paddenstoelen, pompoenen, eventueel iets van halloween). 

Ik vroeg mémé om raad, en ze had meteen een leuk patroontje beet voor een paddenstoelen muts. Super! Dus ik besloot om verder rond paddenstoelen te werken voor haar outfit. Ik vond bij toeval een leuke tricot bij de webshop Fairy Tailors in het thema. Een zwart stofje vol paddenstoeltjes! Zo kan ze nog wat smossen zonder dat het meteen heel zichtbaar is .. 

Ik knipte een "Sien" kleedje! Ik zag er al enkele passeren in het naai wereldje, en het zag er zo simpel uit om te maken. Dit is een gratis patroontje. Ik tekende maatje 104 over en knipte er meteen twee voor Daphne! Ik gebruikte nog een ander stofje met vogeltjes en bloemetjes, dat ik al liggen heb sinds vorig jaar. Ze heeft ze al beiden gepast en de fit is perfect! Het zwarte deed ze dan zaterdag al aan. Ik vind ze er helemaal goed mee staan, het patroon is toppie! Ik heb niks gewijzigd en de maat is perfect. Deze week mag ze dan het andere aantrekken. Maar gisteren en vandaag is het zo'n mooi weer, dat we de zomer jurkjes nog eens hebben boven gehaald (voor de laatste keer?). 
Vanaf volgende week dan de échte herfst tenuetjes dragen en hopelijk met een nieuwe paddenstoelen muts van mémé ! (spannendddd!!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten