maandag 2 oktober 2017

Over het feestje en twinning for sisters!

Thomas is 1 jaar en dat moesten we vieren. Dus gans de familie werd uitgenodigd zaterdag 30 september en ondanks dat er enkelen niet konden komen, waren we toch met een mooi 20tal. Op deze dag verjaarde (niet - toevallig) ook tante Eisa en dus werd het een gedeeld feestje! 
Dubbel feest = meer taart, meer cadeautjes ... what's not to like ;)

Thomas echter wilde niet echt meewerken, hij vond het woensdag al maar eng dat zijn zusjes zo luid zongen... En wat doet dat ding voor mijn neus met dat vlammetje?? 


En ja dat was dus zaterdag nog zoveel erger als er 20 mensen luid aan het zingen waren!


Don't bother, meetje... T-boy heeft duidelijk een klein hartje
Spijtig van de traantjes, later is hij wel weer tot rust gekomen en de cadeautjes vond hij wel weer tof. Vooral het speeltje van tati was een voltreffer en hij speelde er de rest van de middag/ weekend al mee!
Ik had voor de gelegenheid een kleedje gemaakt voor Adeline in hetzelfde stofje als het jurkje dat ik in augustus voor Daphne had gemaakt. (maar wel in een andere kleur). Suntiles heet de stof, van Michael Miller. Ik begon er donderdag aan en het moest natuurlijk ├ęcht nog af tegen zaterdag. Uiteindelijk ziet het er wel ok uit vanbuiten, maar er zijn wel veeel schoonheidsfoutjes - vooral zichtbaar vanbinnen dus. Maar ach, wie zal dat jurkje ooit vanbinnen zien? :) 
En zo heb ik voor het eerst matching outfits genaaid voor de zusjes ! (het zal zeker niet de laatste keer zijn)
Patroon jurkje Daphne: "Stof voor durf-het-zelvers" & mouwtjes Tinny Dress
Patroon jurkje Adeline: "Stof voor durf-het-zelvers 2" & mouwtjes uit "Zelfgemaakte kleertjes 2"

Beiden een rimpelrokje aangezet als onderpand volgens het spiek kaartje van PiekeWieke.

En ziehier de uitleg waarom ik deze kleedjes wilde maken: er komt binnenkort een nieuw boek uit van Stof voor durf-het-zelvers en ik moest toch echt eerst iets maken uit de eerste 2 boeken voor ik het kan maken om deel 3 al aan te schaffen ... kwestie van mezelf te rechtvaardigen als ik het boek alweer koop voor mezelf voor iemand anders de kans krijgt het cadeau te geven voor kerst of zo :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten