woensdag 18 oktober 2017

Paddenstoelen - thema!

In vorige blogpost zag je al de nieuwe herfst - jurkjes die ik maakte voor Daphne, en hier is de beloofde aan-foto van het kleedje met het groene stofje. Misschien herkennen jullie de stof van de trui die ik in januari gemaakt heb voor Adeline. Ik knipte toen enkel het voorpand uit deze stof en had dus nog veel van de stof over. Ook nog nu heb ik nog steeds wat van de stof over!

Ze straalt in haar kleedje! Hoewel Daphne toch het paddenstoelen kleedje verkiest, zo hebben wij de indruk. Met dank aan papa voor de leuke foto :)Ik beloofde verder te gaan in het paddenstoelen thema in functie van Daphne's klasthema - de herfst, en ik zag al veel creaties op de facebook-naai groepen gemaakt van kussensloopjes uit de Action. Deze hebben leuke digitale prints van egeltjes, bomen, vogeltjes en dergelijk.
Nu hadden ze er 1 met paddenstoelen op de voorkant en zachte teddy stof op de achterkant. Kei tof, helaas kon ik die sloop niet meer vinden bij ons in de gemeente. Ik schakelde de zus-hulplijnen in en mijn zus Freya heeft er 1 kunnen scoren in de Action in Izegem! Woehoew, ik kon aan de slag!

Ik gebruikte ook weer dezelfde grijze sweater stof met roze & gele spikkels als toen ik in januari gebruikte voor Adeline's sweater. Ik had er toen ook veel te veel van ingeslagen blijkbaar. #oops 
Voor dergelijke kindertruitjes heb je nu eenmaal niet zoveel stof nodig! Goede tip van de dag:
1 meter stof is altijd meer dan genoeg voor kinder creaties! Voor baby's is zelfs een halve meter voldoende!
Het is een raglan sweater model uit de laatste La Maison Victor met 2 ritsen in de zij naden voor de sier. De capuchon is gevoerd met de teddy stof die de achterkant van de kussensloop was. De rest van de trui is niet gevoerd. Ik knipte een 104 voor mijn 3,5 jarig spook en het past als gegoten!!

Toch wordt het de volgende keer een gewone trui zonder ritsen want dat was toch wel best een prutswerk! Nu nog afwachten op de paddenstoelen-muts van mémé om het plaatje compleet te maken!

Patroon: Ozzie Sweater uit LMV 5-2017
Stof: kussensloop uit action / grijze sweaterstof van vorige collecties (geen idee welke winkel)

1 opmerking: