maandag 23 oktober 2017

Sweater-weekendje

Je leest het al, dit weekend heb ik truien gemaakt. Het t-shirt seizoen is voorbij, tijd om de sweaters boven te halen. Voor Adeline werd het een hoodie met de ballerina stof die ze zelf gekozen heeft in de Soldeur vorige donderdag. We gingen naar een signeersessie van Griet & Annick van het boek Stof Voor Durf-het-zelvers 3. 
Het was een plezante avond en we kregen er wafels en cupcakes van de foodtruck hmmm. 

Het patroon is van telenova (Marijn shirt + hoodie). 
Ik had eerst een 128 geknipt want het patroon heeft geen 122 (7 jaar) en een 116 (6 jaar) is normaal voor Adeline al een kleine maat. Maar blijkbaar tailleert het patroon klein en bij de eerste pasbeurt was de trui veel te groot! Ik besloot uit de geknipte delen dan toch maar een 116 te halen!

Het leek me nog te groot te zijn maar ik heb alles met bijpassende roze boordstof afgewerkt en zo sluit de trui toch nog netjes aan! De capuchon zelf zal ik de volgende keer anders gaan afwerken maar deze is nu ook prima draagbaar! Daphne kreeg nog een fons truitje naar het patroon waar ik de vorige keer de kleedjes mee maakte. 
Alleen viel deze 104 niet zo ruim en het sluit toch wel een beetje nauw aan bij haar buik. Deze zal ze meteen moeten dragen :)And last but not least, een truitje voor Thomas, namelijk de Mare sweater. Een gratis trui-patroon met drukknopen aan de hals. Voor de eerste keer dat ik deze maakte , maar het is heel goed meegevallen. Ik vind de afwerking aan de hals ook wel mooi met de knoopjes (deze heeft Nicolas ingeslagen met een hamer). 

Alleen had ik een 80-86 (12 - 18 maanden) geknipt voor Thomas en het valt echt wel te groot. De trui zal voor de winter zijn denk ik, wellicht na nieuwjaar. Maar ik vind de stof zo mooi en de keerzijde van de stof is echt kei zacht. Zulke truitjes zal ik nog maken!
Patroon Adeline's trui: Marijn - Supernova
Stof ballerina trui: Ballerina sweatstof van Stenzo gekocht bij: Soldeur 

Patroon Daphne's trui: Fons en Sien - WensJe
Stof: Roze tricot met zwarte driehoeken: Allotte

Patroon Thomas' trui: Mare sweater - Spoetniksels
Stof uit mijn stoffenvoorraad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten