maandag 27 november 2017

Restjes verwerking

Inmiddels heb ik het voorbije jaar veel stof vergaard... Ik verwerk dan ook wel veel stof dus zo erg is dat niet. Maar stof weggooien, dat kan ik niet over mijn hart krijgen. Sommige stukken zijn spijtig genoeg net te klein om nog iets leuks mee te maken voor Thomas, maar toch nog te groot om zomaar weg te smijten. 

Maar door de naai groepen op facebook kwam ik op een leuk ideetje. Je kunt van kleine stukjes tricot immers nog leuke dingen maken voor kleine baby's en dikwijls wordt voor prematuurtjes stof ingezameld en dan worden daar kleertjes voor gemaakt door vrijwilligers.
Maar waarom stof doneren als ik er zelf outfitjes van kan maken?

En ik zit aan de bron want mijn zus werkt op de neonatale in Brugge. Gewoon meegeven dus en ik weet dat het goed terecht komt. Ik vond snel enkele leuke gratis mini patroontjesen nam er alle tricot restjes bij van de voorbije tijd. Deze setjes werden vlug een feit.
Deze body'tjes worden helemaal met druk knopen open en dicht gedaan, geen probleem dus om de armpjes in de mouwen te steken.. Deze zijn maatje 42 !

De wikkel truitjes zijn maatje 44, de broekjes maatje 50 en de mutjes 48-50 denk ik. Deze zullen dan wel voor de iets grotere baby'tjes zijn.  Mijn zus was er in elk geval fantastisch blij mee. 
Zo zal ik vanaf nu al mijn restjes gaan verwerken!! Geen music for life actie, maar zo draag ik toch ook m'n steentje bij op mijn manier. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten