zondag 5 november 2017

Winter jurkjes

 Een Jaanu dress maken, dat wilde ik al lang eens gaan doen! Ik had het kleedje al her en der zien verschijnen en de snit leek me perfect voor de paneelstof die ik gekocht heb voor Adeline's communie kleedje. Namelijk een voorpand dat doorloopt en grote feestelijke stopplooien onderaan. 
Een testversie maken, dat moest ik dringend eens doen. Ik printte het patroon uit: 7 jaar en moest dan vaststellen dat ik niet genoeg stof had voor de jurk ... Door de grote plooien in de Norah versie, heb je toch vlug anderhalve meter nodig voor een 7j en dus bestelde ik een metertje bij van de mooie winterstof met prachtige zilveren accenten. (Sound of the Woods collectie van Robert Kaufman)Het kleedje is perfect in de taille, alleen in de lengte heb ik een stuk moeten in korten. Maar beter te lang dan te kort! Ik stak een zilveren paspel in tussen boven en onderpand voor wat contrast. Ik deed voor deze basis versie, de gewone mouwen en geen kraagje. 
De jurk valt heel mooi maar in dit gewoon katoentje vallen de plooien niet zo heel erg mooi, een iets dikkere stof zou wel mooier vallen (zoals de communiestof aha aha!) 
Alleen door de grote plooien krijg ik deze Norah versie niet uit het paneeltje dat ik liggen heb (snif). 

Het plan is nu om een Elenah versie van de jurk over te tekenen en zien of die er wel uit de paneelstof kan. En dan als 2de stap een test versie maken natuurlijk. Deze keer geen paspel tussen boven- en onderpand maar wel een kraagje en eventueel een ander mouwtje Afijn, het plaatje voor de communie is nog niet rond! Wie weet verandert de stof ook nog - alles kan nog!

Uiteindelijk had ik nog stof over natuurlijk want ik had 2 meter. Dus ik besloot nog een Tinny te maken voor Daphne, een maatje 104, dat kreeg ik gelukkig nog net uit de restjes stof!
Ik maakte al eerder een Tinny jurk en ben helemaal fan van het zeer veelzijdige patroon!

Deze keer ging ik voor een assymetrisch kraagje, pofmouwen en een frons rok. Afgewerkt met zilveren paspel in de kraag en de taille. Kwestie van toch zeker a sorti te zijn!
Het viel me bovendien op dat alle kraag- en mouw opties van Tinny combineerbaar zijn met de Jaanu. Zalig! Straightgrain patroontjes - ik ben zo super fan!


Op de dag van de fotoshoot, voelde grote zus zich niet zo super, kleine zus daarentegen had er wel veel zin in!! Get ready for some fotospam!


 

Het jurkje matcht ook zeer goed met haar grijze truitje met gele accenten. 


Ik zette voor het eerst blinde ritsen in en het liep als een trein met de gedetailleerde beschrijving uit de boekjes. Helemaal trots! 

Stof: Sound of the Woods van PiekeWieke
Patroon: Tinny dress en Jaanu dress van Straightgrain

1 opmerking: