maandag 25 december 2017

Feest kleedjes!

Het was weer stil op de blog, nochtans was december zeker geen saaie maand! Met kerst in aantocht is het altijd wat drukker en ik heb ook veel genaaid. 
Niet enkel voor Nelly's, maar ook voor de meisjes, voor Thomas en ook enkele geschenkjes voor onder de kerstboom. Veel dingen konden echter nog niet onthuld worden voor de kerst.

Zo onder andere deze 2 jurkjes. Ik heb lang getwijfeld of ze deze zouden aantrekken op kerst of op kerstavond. Deze week is er beslist geweest en de onderstaande hebben ze dus gedragen op kerstavond! (en wellicht ook op nieuwjaar zullen zij deze aandoen).

Ik vond deze mooie rood/roze jacquard-achtige stof op het stoffenspektakel in Kortrijk in november. Er zit een gouden draadje in verweven. Ik wilde er graag feestkleedjes mee maken en liefst enkele patroontjes testen die ik nog niet eerder had gemaakt.

Voor Adeline werd het een Judith. Een gratis patroon van compagnie M. Ik wilde op mijn versie wel graag een kraagje, dus ik nam eentje over van de Ileana dress (ook compagnie M). Dit maatje 122 valt spijtig genoeg wel te ruim aan de taille van Adeline. Wellicht ook omdat de stof een zekere rek heeft die ik niet verwacht had. Ik stak dus nog een striklint in de zijnaden en kon zo de jurk wel netjes centreren. De rug vind ik heel mooi maar bij nader inzien is zo'n V-rug toch beter geschikt voor de zomer.


Voor Daphne koos ik voor een jurkje uit de "once upon a party" collectie van Ienemiene. De plooitjes op het voorpand heb ik enkele keren opnieuw moeten stikken want ze kwamen telkens niet helemaal symmetrisch uit! Wederom door de rek in de stof. Bij het stikken verschoof gans het boeltje mee. Volgende keer toch beter een katoenen stofje nemen!

Ik ben wel helemaal verzot op dit jurkje met plooitjes !
De foto's zijn niet op en top. We konden niet naar buiten voor goede verlichting ... jullie moeten het dus stellen met deze indoor iPhone foto's die ik net toonbaar genoeg vind ... 
Deze jurkjes hebben ondertussen gedragen op een baby borrel en op kerstavond. 

Patroon Adeline: Judith dress + kraag Ileana (Compagnie M)
Patroon Daphne: Once upon a party (Ienemiene)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten