dinsdag 2 januari 2018

De kerst outfits

Gelukkig nieuwjaar!! Ik kom hier om de nieuwjaarswensen over te brengen en om over nieuwjaar te bloggen, maar ik moet vaststellen dat ik nog niet geblogd heb over onze kerst outfits! Ahum... even een recap en terug naar 25 december!

Voor Daphne kocht ik een hele tijd geleden (september?!) dit groene kleedje met roze bloemen bij Gymboree. Eén van mijn favoriete kinderkledij winkels in de US. Ik vond dat het wel iets had voor kerst dus ik besloot het wat aan de kant te houden. Verder in het najaar, besloot ik dan dat "groen" ons thema kleur zou worden voor kerst. Ik begon de zoektocht naar een gelijkaardig groen stofje met roze bloemen om voor Adeline iets a sorti te naaien... Niet gemakkelijk!


Ik kon uiteindelijk toch iets vinden op etsy bij een buitenlands stoffen winkeltje aan een schappelijk prijsje. Het lapje was wel niet overdreven groot. Zeker niet genoeg voor een rimpel rok of plooirok. Een A-lijntje ging het moeten worden. Ik koos voor de Cosmo dress van SewPony vanwege de mogelijkheid om met een effen groen te combineren en zo nog wat stof uit te sparen. 

De 7 jaar viel wel wat ruim voor Adeline en ik nam het nog wat in op de zijkanten. Voor de leuke zichtbare rits, koos ik voor fel roze! De zakken in het voorpand vindt Adeline helemaal de max. Er zijn 2 kraagopties en 2 mouw opties, maar je kunt de opties van de andere sewpony kleedjes combineren dus zijn er zéér veel mogelijkheden!

Het kleedje viel me zo goed mee, dat ik ondertussen al een 2de verise heb gemaakt voor de uitnodiging van haar communie feest!! (hierop moeten jullie wel nog een tijdje wachten!!)

Voor de gelegenheid maakte ik bij Adeline een vlecht aan de zijkant met een staartje op het einde die aan de andere kant uitkomt. De vlecht is werkelijk gans de dag mooi gebleven. Kudos voor mezelf - privé coiffeuse van A'tje en D'tje. En dikke merci aan mijn vriendin Kim van DressUp waar ik eens een kapsel workshop volgde. 

Deze leuke foto kreeg ik er als bonus bij en kon ik in alle spontaniteit nemen terwijl de zusjes iets aan het bekokstoven waren! 


Voor de jongens van het huis heb ik een strik genaaid van de overschot van effen groen van Adeline's kleedje. Spijtig genoeg had de kleine man des huizes niet veel zin in een foto shoot!


We wensen iedereen een fantastisch goed nieuwjaar!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten