maandag 8 januari 2018

Eerste jurkje van 2018!

Ik maakte een jurkje voor Adeline op 1 januari 2018. We hadden verlof en niks te doen. Ik had me voorgenomen dit patroontje (robe roma) te maken in de kerstvakantie en het was er nog niet van gekomen. Nog maar een patroontje uit het lijstje van jurkjes patronen die ik wil testen voor eventueel een communie kleedje van te maken. 

Ik had het al een tijd liggen en had het uitgesteld want ik dacht dat het wel ingewikkeld zou zijn. Niets was minder waar, dit jurkje zit echt in een wip in elkaar! Eens je het voorpand in mekaar hebt, is de rest kinderspel en het sluit achteraan met een volledig knopenpad. Dus ook een rits inzetten is niet nodig. (maar: ik had wel nog een extra avond nodig om alle knoopsgaten te naaien en alle knopen deftig er op te zetten ).

Het patroon is voor 2-4-6 en 8 jaar. Ja dan slaat de twijfel toe natuurlijk... Adeline is bijna 7 jaar nu. Ik heb ze helemaal opgemeten en de matentabel (na omzetten naar cm) gecheckt. 1 of 2 cm's breder dan de 6 jaar en enkele cm's langer wel.. Dus ik heb 6 jaar geknipt en het rokpand verlengd zoveel de stof me toeliet. Ik heb het uiterste uit 1 meter stof gehaald ! De fit is perfect, het patroon voorziet nog in een striklint maar ik had er geen stof genoeg meer voor en een wit striklint zou te feestelijk zijn. Dit is een jurkje voor dagdagelijks gebruik.
Ze staat er beeldig mee, maar ik kon ze moeilijk mooi op de foto krijgen. Iets met donkere winteravonden, slecht licht en weinig fotografie talent. 
Toen ik een filmpje wilde maken van het zwierrokje (dat trouwens een immens pluspunt is!!), begon ze echter spontaan zichzelf voor te stellen en haar ogen straalden bij het zwieren van haar rokje. Score! Patroon: Robe Roma van C'est Dimanche
Stof: PiekeWieke: Irome Blue van bij PiekeWieke (laatste metertje van de rol!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten