dinsdag 20 februari 2018

Het pyjama project

De laatste 2 weken is hier duchtig genaaid geweest aan... vele pyjama's! Papa des huizes wou wel eens graag een pyjama a sorti met zijn zoontje. En ik ben dus op zoek gegaan naar een stofje dat kon voor zowel volwassenen als voor kids... Liefst een beetje betaalbaar ook aangezien ik wel enkele metertjes nodig zou hebben.
Ik vond een leuke zwarte met rode en groene pijltjes bij Driessen stoffen en dezelfde week nog werd er 7 meter van de rol bij ons geleverd... Z E V E N meter ! Ik dacht namelijk, waarom stoppen bij 2 pyjama's?? Dan kan ik evengoed gans het nest hetzelfde kleden... gezellig!

Zo gezegd zo gedaan en 2 weken later zijn alles pyjama's klaar!
- Pyjama patroon Rocco voor papa
- Pyjama patroon Wolf voor Daphne (maat 5 jaar)
- Pyjama patroon Wolf voor Adeline (maat 8 jaar)
- Pyjama Oliver + Mare voor Thomas (maatje 86)


Het Wolf patroon van zonen 09 heeft als optie schouderstukken en een cape. Zo kunnen je kids ware superhelden worden. Ik had alleen geen stof meer voor de cape, dus ik heb kamsnaps in een dekentje gedaan en dat werkt even goed! 


 Ik heb een Wolf in een 4 jaar gemaakt voor Daphne eerst, maar die bleek wat te krap. Daarna dus een 5 jaar voor haar. De 4 jaar ligt nu in de kast voor Thomas later. Dan blijft hij dus ook volgende winter nog a sorti met papa! Dan heb ik ook nog eerst een Eeny Meeny Miny Moe gemaakt voor Thomas eerst, die ook te klein bleek! Nochtans 18 maanden geknipt... Ik wou het patroon zo graag eens maken. Volgende keer een 2 jaar knippen dus! Gelukkig kan dit nog wel door naar ons neefje.

Een gezamenlijke foto werd weer al eens een uitdaging! Adeline zat stil maar het waren de 2 andere die daar geen zin in hadden. Oja, ook de pop kreeg een pyjama met de restjes van de stof! Want... "mijn baby wilt ook zo een pyjama, mama" aldus Daphne :)


Nu moet de pop 's avonds de pyjama aantrekken die Daphne ook aan heeft. 
Merk trouwens op dat de linkse foto is genomen in december voordat zij met de schaar haar eigen haar te lijf ging en rechts nadat er geknipt is geweest.. zo is haar frou meteen een stukske korter.
Hopelijk is dat tegen ons communie feest weer wat terug gegroeid :p

  

Hieronder de Eeny Meeny Miney Moe dus, de eerst poging voor Thomas. Het is een Amerikaans patroontje met ingebouwd body'tje. Ik wou het echt eens maken om te zien hoe dat in zn werk ging. Bleek simpeler dan ik gedacht had. Volgende keer dus 1 voor Thomas in een 2 jaar. Want daarna... zullen body's algauw overbodig zijn voor hem! O my god mijn laatste baby uit de body's! #sadmama

Ondertussen zitten er al knoopjes op!

En zo is 7 meter stof verdwenen... Er ligt nog een klein stukje om nog een borstzakje te maken op Nicolas zijn pyjama voor zijn gsm. De rest is weg! Voor mezelf vond ik de stof te zwart.
En nu... maak ik de komende maanden zeker geen pyjama's meer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten