donderdag 22 februari 2018

Lente outfit

 Zon, zon, zon - het is ons in februari beter gegund dan in januari - heerlijk! De lente is al in aantocht!
Ik besloot een rimpelrokje te maken voor Adeline - gezien haar andere rokjes nu echt te kort (en te klein) worden! Zo wordt de kleerkast van Daphne zeer vlug aangevuld met doorgegeven kledij en die van Adeline wordt alsmaar leger!

De elastiek had ik nog liggen (veritas) en ik rimpelde gans de stofbreedte en stikte hem op de elastiek. De rok is lang genoeg en er steekt nog enkele cm's zoom in, dus het kan zonodig nog verlengd worden. Alleen had ze niet meteen iets leuks om boven het rokje aan te trekken en ik wou graag de mooie bloemenstof laten terug keren in een t-shirt of sweater voor erboven.


Eerder dit jaar had ik Rocco trui gemaakt voor Daphne en ik herinnerde mij dat de stof van de zakken daarbij wel zichtbaar is dus zo is het idee ontstaan! Voor de voeringsstof gebruikte ik gans het voorpand uit de bloemenstof (katoen!) en dan daarboven dus het voorpand uit de sweaterstof met de hoekjes uit voor de zakken. Riskante bedoening katoen + tricot !! 

Ik verwachtte dus eigenlijk dat het gewoon falikant zou mislopen.. op z'n minst bij de nekboord omdat op de katoenen stof natuurlijk geen rek zit.  Maar wonder boven wonder ging het goed! Zeer goed zelfs, en ik ben echt content van het resultaat.


Adeline is helemaal fan van haar nieuwe outfit , ze draagt hem nu al met kousebroekje of legging eronder. De zakken zijn een grote hit, en zeker dat ze doorlopen over gans het voorpand, dat vindt ze de max. Ze kan met haar handen echt "in" haar trui. Ik maakte hiervan een 8 jaar - het is nog wat ruim, maar deze outfit zal zeker 2 seizoenen passen ! #scorePatroon trui: Rocco (zonen 09)
Stof: Oudroze sweat stof (Driessen stoffen)

Rok: geen patroon - stof gerimpeld op elastiek
Stof: Wild Flower bouquet van Rico Design (Cas & nina) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten