dinsdag 27 februari 2018

Over ski-truien en ski-kleedjes

Er werd dan toch ook nog wat aan "selfish sewing" gedaan vorige week. 
Dit patroon is wederom van Peek-a-boo-patterns en ze hebben het beschikbaar voor kids (vanaf 18 maanden), voor dames & voor mannen! 3 kraagopties zijn er en 2 voorpand opties.

Ik ben tevreden over de maat die ik maakte en ook over het resultaat! Het patroon is zeer duidelijk en opnieuw blijkt het weer makkelijker te zijn dan het eruit ziet. Deze trui heeft zakken, dat is altijd wel tof. Als extra optie bij deze trui, kun je de opening vanboven tussen het voorpand en zakdeel openlaten en dan is het een borstvoedings trui!
Voor mij nu wel niet nodig, maar ik vind het tof dat er ook zo'n patronen bestaan. 
De stof blijkt wel heel sportief te zijn. Met een hoodie erop zou het echt een trui zijn om te gaan sporten en zelfs om te gaan skiën! Maar goed, ik ben meestal wel casual gekleed, dus ik vind het nog kunnen voor mezelf. De cowl vanboven is bovendien ideaal voor de koude dagen. 

Bovendien waren we toevallig vorig weekend op -een ski piste voor een personeelsfeest en dus kon ik mijn "ski-trui" meteen ook aandoen voor in de sneeuw! Adeline vond de stof zooooo tof, dat ik er voor haar een kleedje mee maakte. Ook met zakken natuurlijk! Want zakken zijn cool.  


Ze was super content maar Daphne wilde dat natuurlijk ook! Helaas had ik dit model kleedje al geteste voor Daphne en ze staat niet met dit soort A-lijntje. Haar kleuterbuikje past er niet in. Dus zij kreeg ook een mooie ski-trui met zakken. Die nog wel wat ruim blijkt te zijn, dus deze trui zal wel nog een jaartje meegaan!De meisjes amuseerden zich prima op de ski-piste tijdens het snow-tubing! We deden dit op de ice mountain in Komen, zeker voor herhaling vatbaar. Sneewpret verzekerd!

Patroon jurkje: Violet dress (peek-a-boo)
Patroon trui mama: Aspen sweater (peek-a-boo)
patroon trui Daphne: Rocco (zonen 09)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten