dinsdag 13 februari 2018

Vergeten projectjes

Soms naai ik spulletjes voor de kids maar ik kom er niet altijd aan toe om alles mooi op de blog te zetten. Nochtans vind ik dat ik het wel moet doen om voor mezelf een overzicht te houden.

Zo maakte is voor Thomas een overgooiertje met het patroon uit SVDHZ 3 - met een stofje van froy & dind. Ik vind het spijtig genoeg wat wijd vallen en dus draagt hij het niet veel.. De lichtblauwe tricot stof met vliegtuigjes vond mijn mama in de kringloopwinkel voor 1€ ! Schattig stofje , ik ben blij dat ze het meenam. Ik maakte een pyjama voor Thomas om te gebruiken bij mémé. Gratis patroontjes werden gebruikt voor zowel broekje als truitje. 


 Onderstaand recent projectje maakte ik voor Daphne. Vorige week was het carnaval op school en het kind is toch zo'n grote fan van Pipi Langkous. Zo graag wilde ik dat ze dat ook eens kon zijn. Ik vond de pruik en de gekleurde kousen bij abc carnaval in Menen en het overgooiertje, dat kon ik toch zeker zelf wel...? Ik vond alleen niet meteen een patroon en na een beetje googlen heb ik dus zelf iets getekend. Gelukkig heb ik mijn model bij de hand en kon ik het patroon een paar keer tegen haar houden om te zien hoe het zou vallen. Effen groene stof en rode carreau stof had ik liggen. 
En bingo! Daphne Langkous was geboren!


 Het paddenstoelen jurkje is hier al op de blog wel voorbij gekomen, maar met de rest van de stof, maakte ik nog een "Fons" t-shirt voor Adeline. Daarvoor vergrootte ik het grootste patroon van 116 naar een 122. Met de rest van de stof heb ik echt moeten puzzelen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten