dinsdag 24 april 2018

Capsule-wardrobe project - Daphne

Met het prachtige zomerweer dat we gehad hebben, heb ik in de kleerkastjes van de meisjes de winterkledij nu voor een groot stuk weggedaan. Geen dikke gebreide truien meer en geen souspullekes (shirtjes met col aan) meer. 

T-shirts, kleedjes en shortjes werden bovengehaald. Omdat ik het soms moeilijk vind om voor hen leuke combi's te maken, heb ik besloten om het mij dit seizoen makkelijk te maken. 
En dus heb ik enkele kleuren gekozen en ik maak/koop voor hun enkel nog kledij in deze tinten. 
Dat maakt het combineren super makkelijk en bovendien zijn ze beiden ook nog eens a sorti gekleed. 

De gekozen kleuren zijn: geel, koraal (roze), (licht)blauw. In Daphne's kast hangen nog wel enkele stuks doorgegeven van Adeline die hier niet bij passen, maar het meeste past perfect in onze "capsule-wardrobe".

Een capsule-wardrobe, is een collectie kledingstukken, die je zo kan mixen en matchen dat je met een beperkte hoeveelheid items een mooie verscheidenheid aan outfits kan samenstellen. Dit draag je dan gedurende een gans seizoen. 
Enkele zelfgemaakte kleedjes zoals: eendenkleedje, bloemenkleedje en onderstaand bontgekleurd kleedje met gele strik. 


 

Wij doen dit nu enkele weken en het is gewoon zo gemakkelijk!
's Avonds leg ik hun kledij klaar voor de volgende dag - ik vind veel sneller een leuke combi en het is makkelijk te pimpen met accessoires. 
 De gele bloemen diadeem past namelijk bij heel veel van haar outfits, net zoals haar wite/gele sneakertjes. Dit alles aangevuld met enkele witte leggings voor de frissere dagen en een paar shortjes in wit/jeans en gele tinten... Deze meid is klaar voor de zomer!


Nu nog weerstaan aan alle mooie lente stofjes die zo mooi in ons kleuren pallet passen!! This girl has plenty of clothes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten