woensdag 25 april 2018

Nog een Tinny kleedje

 Bij het posten van de vorige blog, zag je dit leuke kleedje al voorbij komen. En ik bedacht me dat ik het nog niet geblogd had.
Dit is een zalig stofje van het kinderkleding merk "No added sugar" . Ik scoorde ze bij Mon depot. Toen ze geleverd werd, stelde ik vast dat ik maar een halve meter besteld had... een halve meter?!? How did that happen?! Geen idee, in elk geval kon ik niet meer bijbestellen, alles was uitverkocht op de site!

En ik wou er toch éééécht zo graag een kleedje van maken voor Daphne. In mijn hoofd kon die stof echt voor niks anders dienen :)

Even op zoektocht dus tussen mijn patronen. Liefst een soort A-lijn modelletje. Ik ging voor het basismodel uit Stof voor durf het zelvers, en koos een 'glerend' rokpand zoals dat heet in het boek. Geen cirkel, geen rimpels, maar rechtoe-rechtaan.

Bij de eerste pasbeurt bleek het bovenpand van de jurk echter... te nauw ! damn, even vloeken..
Plan B dus.. Ik greep naar het Tinny patroon waarvan ik weet dat de 4 jaar een perfect fit is voor Daphne! Alleen kreeg ik de voor-en achterpandjes niet meer helemaal uit de stof die ik inmiddels al geknipt had. Een strook van wel zeker 3,5cm had ik te kort ! Ik besloot dus te colorblocken met een stuk effen geel er tussen.
Uiteindelijk is het geheel wel leuk geworden. Achteraan sluit de jurk met gele kamsnaps.


 De strook creeërt een riem-effect en ik heb er een strik op gezet al extra detail. Dit jurkje was al af met Pasen en was een grote kanshebber maar toen kon ze het niet aan, want wij waren allemaal a sorti in bloemen print! Bovendien vond ik het een wat hoog paasei-gehalte hebben met die strik op Pasen. Daphne was als prinses geschminkt tijdens de eerste fotoshoot en wou haar prinsessenkleed aan! 
Blijkbaar zal de strik veel gestreken mogen worden want tegen het einde van de dag, laat ze haar oren hangen... Misschien toch maar weer afhalen ?!


Patroon: bovenpand: Tinny jurk/ onderpand: SVDHZ 1
Stof: Mon Depot / No added sugar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten