woensdag 23 mei 2018

De eerste communie - het feest

Behalve haar communie kleedje, heb ik ook nog heel wat geknutseld en gefröbeld voor het feest zelf. 
Vlaggenlijntjes konden ten eerste al niet ontbreken. Ik maakte eentje met afwisselend pastelroze en fuchsia voor aan ons raam. Haar naam met gouden letters en 2 flamingo'tjes erbij. 
Ssstt... we gebruikten deze slinger ook al vorige week voor haar verjaardag!!!


Ik maakte nog een kleinere vlaggenslinger voor binnen en een langere voor buiten. Alles tesamen toch wel een meter of 10 vlaggetjes. Niks beter dan duurzame stoffen vlaggetjes. Deze zullen zeker nog veel gebruikt worden bij verjaardagsfeestjes de komende jaren. 


De servietten maakte ik ook zelf,  uit dezelfde stof als de fuchsia vlaggetjes. Hiervoor kocht ik een 3-tal hoeslakens bij La Redoute vorige zomer in de solden. Vééél stof voor weinig geld. Zo hebben we het graag. 
Ik sneed met mijn plotter kartonnetjes voor rond de servietjes en plakte de namen van de mensen er op met vinyl. Leuk en toch klassiek. De gouden doilies vond ik bij Ali Expres - zo komt ook het goud weer terug op de feesttafel. 

Spijtig genoeg niet zo veel foto's van de feesttafel genomen. Er stonden ook nog theelicht houdertjes waar ik met vinyl Adeline's naam had opgezet + flamingo'tje aan de achterkant.  Voor de bedankingen borduurde ik zakjes met een typisch communie kelkje en haar naam eronder. De lapjes zijn overschotjes van Thomas zijn doopsuikertjes. Ik voerde deze keer de zakjes. Ik gebruikte daarvoor dezelfde stof als de servietten en de vlaggetjes. Hiermee is de toon gezet om de bedankingen van de communie's van Daphne & Thomas op dezelfde manier te doen. Echte verzamelaars kunnen dus nog even doorsparen om gans de collectie geborduurde zakjes te hebben! Collect them all, people!!
 Voor de kindjes en als extraatje voor bepaalde mensen, liet ik nog doosjes maken bij smartphoto met een leuke foto van Adeline's fotoshoot. Wie zijn zakje/doosje al opendeed, zal merken dat het snoepjes zijn in de vorm van flamingo's #truestory

We hebben ook de grote gouden folie ballonnen op gehangen die we voor haar verjaardag al hadden gebruikt.  Dit in combinatie met vele honeycombs die ik bij Ali Expres maanden geleden gekocht had. Ik had ook nog papieren bloemen liggen maar die bleken zeer moeilijk en fragiel om open te plooien. Die laten we nog even liggen voor een volgend feestje dus.


Ik maakte ook een quiz over Adeline. Een tiental meerkeuze vraagjes en 1 foto ronde, waarbij je de foto's chronologisch moest plaatsen. Dit bleek niet evident en niemand had dan ook alle foto's helemaal juist kunnen zetten. Ach als het te makkelijk is, is het ook wat.
Ik verbeterde alles en liet mijn broer dubbel checken. Mijn zus Maya was de terechte winnares en kreeg een zelfgemaakt flamingo mandje met Adeline's favorieten spulletjes (flesje oasis, loombandjes). Ik heb er alleen niet echt foto's van... oepsie :)

Een Pinata mocht ook niet ontbreken! Die zie je tegenwoordig op elk communie feest en Adeline wou er ook graag eentje. Alleen had de onze een duidelijke zwakke plek, namelijk haar nek. Ze was dan ook na 5 slagen al kapot. Zo zijn er op ons feest dus 2 diertjes op brutale wijze onthoofd - namelijk het ijslammetje en de flamingo!!

De snoepjes rapen vonden de kindjes fantastisch.
Ik maakte voor elk kindje een zakje met hun naam op. Een kleine gepersonaliseerde goodie bag om achteraf mee te nemen naar huis. Ook weer geen foto van genomen - dju toch. 

 
En last, but not least, mijn mama maakte een hele serie flamingo cupcakes! Mijn mama fröbelt ook nog eens graag, zunne. Al heeft ze dit werkje toch wel aardig onderschat. De nekjes uit suikerpasta dan afwisselend in witte & donkere chocolade dompelen.. niet te onderschatten.
Maar lekker waren ze zeker weten!!
De zon zorgde voor een extra gouden toets op ons roze flamingo feest. Zalig! Bedankt aan alle aanwezigen en op naar het volgende feestje :)Geen opmerkingen:

Een reactie posten