maandag 21 mei 2018

De eerste communie - het kleedje!

In mei 2018 hebben wij een communie... !!! Ja, het moet zowat vorig jaar geweest zijn dat ik erover begon na te denken. Ik maakte een pinterest bord en brainstormde (met mezelf dus) over de kleuren, het thema... maar vooral... 
het kleedje! 
Op facebook naaigroepen zie je in de communie periode niks anders dan zelfgemaakte communie kleedjes. Het lag dan ook al heel gauw vast, dat ik Adelientje ook van een zelfgemaakt kleedje wou voorzien! 

Patroontjes werden opgezocht, bestudeerd en uitgetest. 
Uiteindelijk koos ik dit pareltje van "C'est dimanche" - Robe Roma
De testversie zagen jullie hier al passeren in januari. 
Ik vond het meteen een hit. Met het striklint is alles netjes gecentreerd en de faux peter-pan collar maakt het geheel klassiek en feestelijk . 


En dan nog stof vinden! Roze met goud natuurlijk want dat waren onze thema kleuren. Ik vond wel hier en daar iets leuks maar het ├ęchte feest stofje is er eentje van La Maison Victor. Uit de eindejaarscollectie, maar ik zag het nadien dan ook nog in een stoffen winkel bij de communie collectie. Een roze jacquard stof met een gouden draadje erdoor. Het paspel en de knoopjes zijn goud (uit veritas) en de voering en het striklint zijn effen oudroze.
De onderrok maakte ik met de tule van mijn trouwkleed. Uit 1 laag tule van mijn trouwjurk, kon ik 4 lagen maken voor Adeline. 
Het is zeer stevige en harde tule zodat het rok-deel van haar jurk mooi bol staat. Gevoerd met zachte zijde, zodat aan de binnenkant niks prikt. De buitenste laag van de onderrok werd onderaan voorzien van een zijden biais lint, voor de afwerking.


Ik nam het kleedje 2 keer mee naar de naailes waar de juffrouw me hielp met de afwerking achteraan en de knopen. Uiteindelijk naaide ik de onderrok nog met de hand vast aan de tailleband want anders zakte hij te veel naar beneden. Ik knipte hem halverwege het feest wel weer uit, want het was super warm en spelen gaat nu eenmaal makkelijker zonder onderrok. 

Een handtasje in dezelfde stof met gouden strik, kon niet ontbreken; 
Alle foto's hieronder zijn van de hand van fotografe Tiny Bogaerts waar we een zalige fotoshoot hebben beleefd. Een foto van deze shoot is trouwens maanden geleden verschenen op Tiny's facebook site!! Aangezien niemand van onze vrienden en familie Tiny had als gezamenlijk vriendje, zag ik daar geen kwaad in. Niemand heeft het dan ook gemerkt (zelfs Nicolas niet). Maar ik was toch heimelijk zo fier als een gieter!!  Get ready for some fotospam!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten