woensdag 2 mei 2018

Voor het eerst een hemdje!

De bananenstof... ik heb er een rokje uit gemaakt voor Adeline en ik vind het zo'n leuk en zomers stofje! Heel leuk om te verwerken en ik dacht toen ik ermee bezig was... hoe leuk het zou zijn als Thomas daar een hemdje van zou hebben!

En waarom niet eens proberen?! Het hemdjes patroon 'Theo' van Zonen09 heb ik al een tijdje liggen, het is immers zo overbekend en ik zag er al talloze passeren... Ooit ging ik dat eens maken voor Thomas. Het start echter pas bij maatje 92 (zijnde ongeveer 2jaar of 2,5 jaar). 
Maar de patroontjes vallen wel klein dusss.. waarom niet eens nu proberen? Als het te groot is, past het dan toch wel volgende zomer, niet?

Ik waagde mij er aan! Even wat hulp moeten vragen in de naailes met de kraag en rugpas, maar toen ging alles verder heel vlot. Knoopsgaten gingen keivlot en hup... passen maar!En zien jullie ook wat ik zie? Het past hem niet alleen... maar hij staat er ook werkelijk goed mee! Ik vind dit maatje als gegoten gaan voor Thomasje. Onder het rugpasje verwerkte ik een geel paspel (biesje) en een plooitje in het rugpand. Schattig! 
Andere extraatjes liet ik achterwege, gezien dit mijn eerste versie / poging is. 
 Conclusie? Er komen nog Theo'tjes voor Thomas! En met dit bananenhemd past hij nu ook in ons zomer kleuren pallet! Alleen Daphne heeft nu nog een leuk item nodig in de bananenstof... dat komt in orde :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten