woensdag 13 juni 2018

Jongens gerief

Het vorige hemdje is ons zo bevallen, dat ik algauw een tweede versie maakte! Een blauw gestreept hemd van Nicolas was helemaal versleten aan de kraag. De rest van het hemd was wel nog in mooie staat en het was bovendien van een kwalitatief merk.

Verknippen dan maar en uit het oude papa-hemd kreeg ik nog mooi alles patroondeeltjes voor een Theo hemdje maatje 92. Ik hergebruikte ook de originele knoopjes. Ik voegde enkel een witte paspel toe achteraan als accent.
Mijn ventje staat zo mooi met blauwe tinten en ook met streepjes truien! Hij heeft best wel veel streepjes truien in zijn kleerkast... 4 of 5?? #oepsie :p


 Ik wilde ook wel nog eens een leuk t-shirt maken en dit modelletje is ook alweer eens iets anders. Een beetje colorblock aan voor-en achterpand met effen zwart. Voor jongens zit je nu eenmaal beperkter aan keuze van patronen dan meisjes. Deze vind ik wel nog tof! Het patroon gaat tot 14 jaar, dus zo zal ik er zeker nog maken de komende jaren :)
Het shortje is een kei simpel patroontje van Peek-a-boo. Ik maakte ook al dit model shortjes voor Adeline omdat ze dat graag draagt onder rokjes en jurkjes. 
Patroon hemd: Theo (zonen 09)
Stof hemd: state of art hemd upcycle

Patroon t-shirt: Regem (sofilantjes)
Stof hemd: Raccoons (stoffendienst.nl)

Patroon shortje: Chicka chicka bum bums (peek-a-boo patterns)
Stof shortje: driessenstoffen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten