maandag 18 juni 2018

WK - gekte!

We kunnen er niet omheen, het land kleurt weer zwart-geel-rood! Overal in de straten en in de winkel etalages is het aanwezig. Daphne's kleuterjuf gaf ons enkele weken geleden al een hint, dat de kindjes hun gingen mogen verkleden. Iets kopen was zeker niet nodig. Kopen... nee .. Maar wat dan... Iets maken dus!

Ik had nog niet veel gezien in de Belgische 3-kleur in naailand... Ik lanceerde zelfs een oproep op de naaigroep op facebook. Maar dat leverde ook niks op. Ik ging dan maar zelf aan de slag!
Maar... vandaag blogt iedereen zijn zwart/geel/rode outfits want het was blijkbaar een opdracht van Let(s) Stick Together, de juni challenge.

Nu zijn mijn outfits wel al lang af natuurlijk.
Ik deed niet aan creatief colorblocken zoals hier en hier en ik kocht geen speciale voetbal stofjes. Ik wilde enkel gebruiken wat ik had en iets maken, dat nadien eventueel nog kan door gedragen worden.

Dus de 3 WK shirtjes maakte ik uit restjes. De rode tricot had ik nog van de XL jupiler t-shirts die ik ooit eens kocht in de kringwinkel. Ik koos bij Thomas voor een shirt met lange mouwen. Bij een eventueel hittegolfje kan ik die makkelijk nog inkorten. Nu het toch niet zo warm blijkt, is het nog zo goed. Zijn shirt past ook op zijn gewone jeans!Voor de meisjes ging ik voor het t-shirt modelletje Jeune Twin set van Sewpony. Het voorpand sneed ik ook in 3 stukken en maakte er vlaggetjes van. Easy does it. 
Het t-shirt is omkeerbaar door de knoopjes achteraan en zal dus nadien draagbaar zijn met de effen rode kant naar buiten. Daar zal ik dan nog een applicatie of zo op zetten. 
Onze gastjes zagen het zitten , hoor!! woehoew!! 3-0 tegen Panama, wij zagen dat het goed was!Zo deed ik onbewust deze maand ook mee met de Let's Stick Together blogtour!! Ik post mn blog ook gewoon erbij deze maand. En met deze heb ik me ook officieel geregistreerd voor de komende maanden. Ik sta wel open voor een naai-uitdaging deze zomer :)


Neem hier zeker ook een kijkje, want deze tricolor K3 kleedjes vind ik ook zalig :) Super ideetje!

Patroon shirtjes meisjes: Jeune Twin Set (sewpony)
Patroon shirt Thomas: Altitude (peek a boo patterns)

Stof: restjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten