woensdag 11 juli 2018

Zomer setjes

Vorige week belandde ik met de meisjes in de Soldeur in Kortrijk voor wat witte stof voor de bruidsmeisjes jurkjes voor een huwelijk in september. Adeline zag de stapels leuke stofjes en was meteen verkocht. "Mama, mag ik een stofje kiezen aub?? Pleaeaeaease ?"

Je kent het wel... Nogal moeilijk om nee te zeggen natuurlijk, als je met dezelfde (veel ergere) verslaving zit. Ok dan, kies maar. Een half metertje ijsjesstof werd veroverd en we besloten al snel dat het een topje moest worden. Met een kraagje, dat mocht ook nog.

Knippen ging vlot en de restjes liggen aan de kant voor het dekentje waar ze nog op werkt. Voor het samenstellen heeft mama nog wel wat geholpen vooral bij het stikken van ronde delen zoals de hals en armsopeningen. De rest ging vrij vlot! 
Bijpassend shortje had ze al , gekregen voor haar communie.


Ik maakte hetzelfde shirtje voor Daphne uit een leuk zwanenstofje dat ik speciaal voor haar kocht. Het shortje knipte ik uit een oud kleedje van mij dat al lang niet meer gedragen werd. Het is de chicka chicka bum bum van Peek-a-boo (ik maakte al 2 zulke voor Thomas en 2 voor Adeline). Toppatroon.


De foto's zijn niet echt super maar op onderstaande zie je hun oogjes blinken en ze zitten precies toch heel samenzweerderig te konkelfoezen .. :) Ideale setjes voor de warme dagen.
Patroon shirtjes: jeune twin set (sewpony)
Patroon shortje Daphne: chicka chicka bum bum (peek-a-boo pattern)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten