zaterdag 4 augustus 2018

Upcycle projectje

Er wordt hier heel wat ge-upcycled de laatste tijd. Oude t-shirts, truien en kleedjes worden dan bv shortjes voor de kids of gebruikt voor baby broekjes of mutsjes. Ja, je kunt er enkel iets uithalen dat kleiner is natuurlijk :)
 Het groene stofje hieronder was ooit een jurkje van mij, jaren geleden gekocht. Maar ik droeg het nooit meer, nu is het verwerkt tot zomer pyjama voor Thomas. Hij had dringend nog een pyjamaatje nodig maar ik wou geen stof kopen. Ja zo gaat het ook. Wegens gebrek aan leuke foto's halen deze projectjes de blog niet. 


Dit kleedje van Adeline (hieronder zie je enkel het rokpand), was aan de hals versleten. De bies was helemaal uitgerafeld en de mouwen zaten er ook door. Niet meer te herstellen en niet meer te dragen.

 

Ik knipte een Jeune Top uit het rokpand, maatje 4 jaar, dat kon nog wel net. Ik kon het niet verlengen, echt niet genoeg stof. Maar het zal wel nog gaan voor deze zomer en het najaar. Stofje gered! Adeline wilde liever wel iets voor haar hebben, gezien het haar kleedje was. In een 7 jaar, kon ik echter niks van maken, en aparte rokjes heeft ze wel echt genoeg. 
Ik had geen cactus knopen liggen. Spijtig zeg! Dus ik rommelde tussen wat ik wel nog had en ik zag deze muziek knoopjes in de vorm van een hoorn. En dus deze zijn het geworden, because... waarom ook niet hé :) Ik vind het uiteindelijk van kleuren toch wel nog passen! 


Patroon: Jeune Set van Sewpony
Stof: oud kleedje Adeline van vorige zomer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten