dinsdag 4 september 2018

En met het laatste stukje van de stof...

De bananenstof... zo'n leuk zomer stofje - het vanille wit met de gele banaantjes. Heel leuk om te verwerken. Ik toonde eerder al Thomas zijn hemdje en een rokje voor Adeline.

Maar ik had nog over van de stof... en ik wilde die niet zomaar laten liggen in de bakken voor Nelly's projectjes of zo, nee deze wilde ik helemaal voor ons!! 

Een bloesje voor Daphne - ik koos voor de Mara blouse van compagnie M. Een leuke fit want door de plooitjes in het voorpand valt het bloesje mooi wijd - ideaal voor kleuter buikjes. Dit is de tweede keer dat ik dit patroon maak. Zeer leuk met het paspel accent op het voorpand.
Dan knipte ik nog een Jeune Twin set voor Adeline - het shirtje deze keer. Ik knipte deze keer een 6 jaar uit en verlengde naar 8 jaar - want het vorige shirtje van dit patroon (7 jaar) vond ik wel wat kort. De bedoeling van het patroon is wel dat het breed valt en kort is - maar ik heb toch liever iets gecentreerder en wat langer..
Het bloesje past zoooo goed bij het kraagje dat ik maakte voor haar Paaskleedje.
Spijtig genoeg vinden wij met die losse kraagjes achteraf gezien niet zo'n toppertjes... ze komen los, verschuiven en verdraaien. De meisjes willen ze liever niet aan doen. Niet thuis en niet om naar school te gaan. Bummer! Conclusie, als je een leuke kraag aan je top of jurk wil, best gewoon eraan naaien!
Foto nemen van de 2 meisjes samen is nog ietwat te doen. Maar van de 3 kiddos samen?! Dat was weer eens de onmogelijkste taak, dit zijn de 2 beste foto's.... I think that says it all...Patroon bloesje Daphne: Mara Blouse (compagnie M)
Patroon bloesje Adeline: Twin Jeune set (sewpony)
Patroon hemdje Thomas: Theo (zonen09)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten